12 Ağustos 2020 09:12

CHP’li Emir: Hastalar evde nefes nefese sağlık ekiplerini bekliyor

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı ekiplerinin, Kovid-19 salgınında artık evde tedaviye de yetişemediğini belirterek “Hastalar evde nefes nefese ekip bekliyor” dedi.

Murat Emir | Fotoğraf: CHP

Paylaş

Sağlık Bakanlığı ekiplerinin, Kovid-19 salgınında artık evde tedaviye de yetişemediğini belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Pozitif tanı konulan hastalar, evlerinde nefes nefese sağlık ekibi beklerken artık bizi arayıp yardım istiyor. Ankara'da büyük bir ilçenin sağlık müdürlüğünü aradık ve yetkililerden 'Gelmeme diye bir durum yok, sadece geç gelme var' yanıtı aldık. Bu bir skandaldır, bu kayıtları isterse Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisiyle paylaşabilirim" dedi.

“HASTALAR NEFES NEFESE EKİP BEKLİYOR”

Kovid-19 vakalarındaki artışın devam etmesi ve hastanelerde boş yatak kalmaması üzerine nefes darlığı ve beslenmede zorluk yaşayan hastalar dışındaki pozitif vakaların evde tedavisine başlayan Sağlık Bakanlığının artık evde tedaviye de yetişemediğini belirten CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, şunları söyledi: "Özellikle Ankara'da temaslı hastaların takibinde zorlanan Bakanlık, son olarak filyasyon çalışmaları için neredeyse bütün diş hekimlerini sahaya sürmüştü. Ancak bu da soruna çözüm olmadı. Evlerinde nefes nefese sağlık ekibi bekleyen hastalar, bizi arayıp yardım istiyor.”

“GELMEME YOK, GEÇ GELME VAR”

Hastaların yardım çağrıları üzerine sağlık müdürlüklerini arayıp durumu ilettiklerini ancak aldıkları yanıtların iç açıcı olmadığını vurgulayan Emir; “Son olarak Ankara'da büyük bir ilçenin sağlık müdürlüğünü aradık ve yetkililerden 'Gelmeme diye bir durum yok, sadece geç gelme var' yanıtı aldık. Ankara İl Sağlık Müdürlüğünü aradığımızda da ekiplerinin gelmesinin bir günü, iki günü hatta üç günü bulabileceği belirtiliyor. Bu bir skandaldır, bu kayıtları isterse Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisiyle paylaşabilirim. Skandallar bununla da bitmiyor. Bazı hastalara da yanlış reçete verilip evlerine gönderiliyor. Karantinada olduğu için evlerinden çıkamayan insanlar, nasıl tedavi olacak?​” diye sordu.

“BAKANLIK, ÇAĞRILARA KULAĞINI TIKADI”

İktidarı bir kez daha uyardığını söyleyen Emir şu ifadeleri kullandı: “Artık bu işin şakası kalmadı. Daha eylül ayını görmeden skandallar ortaya çıkıyor. Biz, bu işin en başında uyarılarımızı yaparken, bakanlık tüm çağrılara kulağını tıkamıştı ve tıkamaya da devam ediyor. Şimdi, insanlar evlerinde perişan halde, sağlık ekibi gelsin de ilaç tedavisine başlasın diye bekliyor.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Yenimahalle Belediyesi’nden beklentimiz betona değil, yeşile yatırım yapması"

SONRAKİ HABER

İSİG: Temmuz’da 7'si çocuk 164 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...