03 Ağustos 2020 06:05 Güncelleme: 04 Ağustos 2020 05:30

Çeşme'de turist kadınlara şiddet: Daria Kyryliuk ve arkadaşları darbedildi

Tatil için İzmir'in Çeşme ilçesine gelen Ukraynalı model Daria Kyryliuk, 3 kadın arkadaşıyla birlikte The Beach of Momo'nun güvenlik görevlileri tarafından darbedildiğini duyurdu.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Ukraynalı model Daria Kyryliuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, 3 kadın arkadaşıyla birlikte İzmir'in Çeşme ilçesindeki The Beach of Momo'nun güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradığını ve darbedildiğini duyurdu. The Beach of Momo yetkilieri ise "Meydana gelen yaralanmada güvenlik ekibimizin hiçbir dahli yoktur" savunması yaptı. Öte yandan işletme, koronavirüs tedbirlerine uyulmadığı gerekçesi ile 15 gün kapatıldı.

Daria Kyryliuk ve arkadaşları, aktarılana göre Çeşme Dalyan'da faaliyet gösteren The Beach of Momo tesisinde görevli güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı. Demirören Haber Ajansının haberine göre sebebi henüz belirlenemeyen saldırıda, Kyryliuk ve 3 kadın arkadaşı darbedildi.

Saldırıdan sonra Kyryliuk ve arkadaşları, Çeşme İlçe Emniyet müdürlüğüne şikayette bulundu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kyryliuk, Instagram hesabından olay sonrası çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Yüzünde morluklar ve kanama meydana gelen Kyryliuk, paylaşımının Türkçe yazdığı bölümünde "Sessiz kalmak istemiyorum ve hikayemi bana, erkek arkadaşım ve grubumuza ne olduğunu anlatmak istiyorum. Momo Plajı'nın (Çeşme, Türkiye) güvenliği bize saldırdı. Dört kız (ben dahil) yüzüne yumruk atıldı ve çocuklar kötü yaralandı. Polise ayrıntılı raporlar verdik. Olanlara kör bir göz çevirip durmamalıyız" ifadelerini kullandı.

İŞLETMEDEN AÇIKLAMA: GÜVENLİK EKİBİMİZİN HİÇBİR DAHLİ YOKTUR

Daria Kyryliuk'un açıklamasının ardından The Beach of Momo'nun yetkilileri de yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "2 Ağustos Pazar günü, Daria Kyryliuk tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında iddia edildiği gibi, meydana gelen yaralanmada güvenlik ekibimizin hiçbir dahli yoktur. Güvenlik ekibimiz, iki grup arasında çıkan tartışmayı büyük bir özveri ile sonlandırmak için büyük çaba harcamıştır" savunması yapıldı.

The Beach of Momo'nun açıklaması şöyle:

"31 Temmuz Cuma günü The Beach of Momo’nun otopark kısmında, iki farklı grup arasında çıkan tartışmayı ayırmak için güvenlik ekibimiz müdahale etmek durumunda kalmıştır. Momo’da geçirdiği vakitlerde kendi arkadaşlarına sergilediği hırçın ve agresif tavırlarından dolayı Daria Kyryliuk’a sevgilisinin korumaları, mekânda bulunduğu süre boyunca eşlik etmiştir. Taraflar güvenli bir şekilde ayrıldıktan sonra Daria Hanım'ın, evine gittiği ve komşusuyla da kavga ettiği ve olaya polisin müdahale ettiği öğrenilmiştir. 2 Ağustos Pazar günü, Daria Kyryliuk tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında iddia edildiği gibi, meydana gelen yaralanmada güvenlik ekibimizin hiçbir dahli yoktur. Güvenlik ekibimiz, iki grup arasında çıkan tartışmayı büyük bir özveri ile sonlandırmak için büyük çaba harcamıştır.

Olayın üzerinden bir gün geçtikten sonra paylaşımın yapılması ve konunun 'güvenlik darbesi' olarak yansıtılmasının yaşanan gerçeklerle hiçbir ilgisi yoktur.

İlgili kişinin dahil olduğu arkadaş grubunun da 2 Ağustos Pazar günü tekrar The Beach of Momo’ya geldiğini bilginize sunarız. The Beach of Momo olarak, her zaman saygı ve sevgi çerçevesinde, tüm konuklarımızın güven içinde, keyifli vakit geçirmesi için çalışıyoruz.

Sadece kadınlara değil hiçbir konuğumuza uygunsuz müdahalede bulunulması kabul edilemez. Bizler de gerekli işlemleri başlatarak, konuyu yakından takip ediyoruz."

MOMO BEACH KAPATILDI 

Daria Kyryliuk ve arkadaşlarının darbedilmesiyle gündeme gelen Momo Beach, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 15 gün süreyle kapatıldı. Çeşme Kaymakamlığı İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararında, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca alınan kararlardan, sosyal mesafe kuralına uyulmadığı tespit edilip değişik tarihlerde 6 kez yine Kurul kararı ile idari işlem uygulandığı belirtilen Momo Beach işyeri ünvanlı işletmeye kural ihlallerini sürdürmesi ve toplum sağlığını tehlikeye düşürecek eylemlerine devam etmesi nedeniyle 15 gün süreyle kapatma cezası uygulandığı ifade edildi.

Bu arada Momo Beach ile birlikte ilçede bulanan 6 işletme, aynı gerekçelerle 15 gün süreyle kapatıldı. Kurul kararı ile kapatma cezası verilen tüm işletmeler zabıta ekiplerince mühürlendi. (HABER MERKEZİ)

Reklam