26 Temmuz 2020 11:45

AKP'li Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'dan yerel basına sansür

AKP'li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yerel basında kendisi aleyhinde çıkan habere dava açarak erişim engeli getirtti.

Fotoğraf: DHA

Reklam

Hilmi MIYNAT
Denizli

AKP'li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yerel basında kendisi aleyhinde çıkan habere dava açarak erişim engeli getirtti. Denizli’de sifrehaber.com Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk’ün Merkezefendi ilçesi AKP Eski Başkanı Ahmet Kayhan'ın mahkemede verdiği ifadelerden derlediği köşe yazısına "kişilik haklarını ihlal ettiği" gerekçesiyle erişim engeli kararı getirildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, FETÖ’den yargılanan AKP’nin eski ilçe Başkanı Ahmet Kayhan’ın Denizli Büyükşehir Belediyesinde şahit olduklarını anlattığı mahkeme tutanaklarının Şifre Haber’de yer alması üzerine dava açarak Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk’ün köşe yazısına erişim engeli getirdi.

Bülent Öztürk’ün ulaştığı 18 Ağustos 2016 tarihli mahkeme tutanağında Ahmet Kayhan, ilçe başkanı olarak atandığı dönemde ilçe yönetimini oluşturmak için öneri almak üzere Osman Zolan’ın makamına gittiğini aktardı. Zolan’ın, danışmanı Mehmet Çağrı Sebzeci’yi odaya çağırması üzerine Sebzeci’nin kendisine, “Bu konu ile ilgili Davut Hoca (Davut İlhan, FETÖ’den tutuklu) ile görüş istersen” dediğini ileri sürdü.

Mahkemede belediyede parsel değişikliği üzerinden rüşvet alındığını da ileri süren Kayhan, "Örneğin 1000m2’lik bir arsanıza, 4 adet daire sığıyor ise, yandaki parsel ile belediye meclisi tarafından birleştirilirse 2000m2 bir arsaya 10 daire sığar, dolayısı ile sizin bu işten bir binada 2 adet daire çıkıyordu. Örneğin bu iki dairenin toplam fiyatı 800.000TL ise bu işten, pazarlık usulü belediyeye bir miktar para verirsiniz." dedi.

"KİMSE HESAP SORMAZ!"

Mahkemede belediyeye bağlı şirket BELTAŞ’ın bir dönem zarar uğradığını ileri süren Kayhan, bu dönemde belediyeden şirkete para aktarıldığını ve bu paranın yönetiminin de Zolan’ın Danışmanı Mehmet Çağrı Sebzeci’ye ait olduğunu iddia etti. Belediyenin matbaa işlerini yöneten Sebzeci’den kimsenin hesap sormadığını iddia eden Kayhan, kendisine de Sebzeci’nin bu konuda sert çıktığını şu sözlerle dile getirdi:

"Bana ‘kimse hesap sormuyor abi; sen neden böyle yapıyorsun? O zaman kendi işini kendin yap’ diyerek sert çıkmıştır."

Kayhan ayrıca mahkemede büyükşehir belediyesi iç işleyişine ilişkin şu iddiaları dile getirdi:

"Denizli Belediyesinin matbaa işlerinin tamamı İstanbul ilinde Çağrı Sebzeci tarafından yaptırılır. Denizli Belediyesi matbaa masrafı olarak faturalı olarak ücret çıktısı gösterir. Ancak, örneğin belediye dergisinin 10.000 adet basıldığı şeklinde fatura kesilse de, gelen derginin kaç adet olduğunu kimse saymaz da bilmez de." Kayhan, yine belediyenin Beyaz masa ve Basın ve Halkla İlişkiler birimlerinde çalışacak personellere karar verme yetkisinin de, aslında resmi görevli olmamasına rağmen Çağrı Sebzeci’de olduğunu ileri sürdü.

YANIT VERMEK YERİNE ERİŞİM ENGELİ GETİRTTİ

Şifre Haber Genel Yayın Yönetmeni Bülent Öztürk de 14 Temmuz 2020’de yazdığı köşesinde bu ifadelere yer vererek bu iddiaların soruşturulup soruşturulmadığını sordu. Osman Zolan ise açıklama yapmak yerine avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurdu. Denizli 1. Sulh Ceza Hakimliği 16 Temmuz tarihli kararı ile "Kişilik haklarını ihlal ettiği" gerekçesiyle yazıya erişim engeli getirilmesi kararı aldı.

Reklam