14 Nisan 2011 07:28

'Kürtçe şarkı' ağır tahrikmiş

Kürtçe şarkı söylediği için özel harekat polisi Serkan Akbulut tarafından öldürülen Emrah Gezer davasının 12. duruşmasında savcı hazırladığı mütalasını okudu. Savcı mütalada, Serkan Akbulut tarafından öldürülen Emrah Gezer'in Akbulut'u tahrik ettiğini ileri sürerek, sanık Akbulut hakkında "

'Kürtçe şarkı' ağır tahrikmiş
Paylaş

Kürtçe şarkı söylediği için özel harekat polisi Serkan Akbulut tarafından öldürülen Emrah Gezer davasının 12. duruşmasında savcı hazırladığı mütalasını okudu. Savcı mütalada, Serkan Akbulut tarafından öldürülen Emrah Gezer'in Akbulut'u tahrik ettiğini ileri sürerek, sanık Akbulut hakkında "Tahrikli adam öldürme" suçundan 12 ile 18 yıla varan hapis cezası isteminde bulundu.

Ankara'nın Çankaya İlçesi'nde 27 Aralık 2009 tarihinde 3A adlı barda arkadaşlarıyla doğum günü kutlaması yaptığı sırada Kürtçe şarkı söylediği için özel harekat polisi Serkan Akbulut tarafından öldürülen Emrah Gezer' davasının 12. duruşması Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Tutuklu sanık Akbulut'un getirildiği duruşmaya, Emrah Gezer'in babası Cemal Gezer, ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve ÇHD üyeleri ile birlikte çok sayıda izleyici katıldı.

Duruşmada savcı hazırladığı mütalayı okudu. Savcı mütalasında tutuksuz sanıklar Gülay Türk, Tülay Türk, Levent Akbulut ve Sinem Uludağ'a beraat istedi. Savcı Emrah Gezer'in kardeşi Ramazan Gezer'in de "6136 sayılı kanuna muhalefet ve ağır tahrikte bulunmak"tan yargılanmasını istedi. Savcı mütalada, Emrah Gezer'in Kürtçe şarkı söylemesi üzerine Serkan Akbulut'un "Kürtçe şarkının söylendiği PKK'lilerin yanında durmam" sözünü sarf ettiğini ve bunun üzerine Emrah Gezer'in küfür ettiğini iddia ederek, Akbulut'un "tahrikli adam öldürme" suçundan 12 ile 18 yıl arasında cezalandırılmasını istedi. Emrah Gezer'in avukatı Murat Yılmaz ise, mütalayı kabul etmediklerini, sanığın müebbet hapis cezası ile yargılanması gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından mahkeme heyeti tutuklu sanık Akbulut'un tutukluluk halinin devamına karar verirken, duruşmayı 12 Mayıs tarihine erteledi.

‘OĞLUMUN KATİLİNİ ÇIKARMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR'

Emrah Gezer'in babası Cemal Gezer ise, oğlunun katilinin serbest kalması için bir operasyon yapıldığını belirterek, "Savcı tahrik diyor neyin tahriki. Adam direk oğlumu vuruyor. Ondan sonra Adli Tıp Kurumu raporunu getiriyorlar sekme diyorlar. O kadar mesafede neyin sekmesiymiş bu. Adli Tıp Kurumu raporu 12 ay sürdü. Oğlumun katilini çıkarmak için elinden geleni yapıyorlar" diyerek tepki gösterdi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

KESK, gözaltılara tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

15 işçi sözleşmenin imzası kurumadan işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...