07 Nisan 2020 15:02
Son Güncellenme Tarihi: 07 Nisan 2020 16:30

Bakan Berat Albayrak: Ücretsiz izne çıkarılan çalışanlara maaş desteği başlatacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ücretsiz izne çıkarılan yurttaşlar için maaş desteği başlatılacağını söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs salgınının ardından alınan önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, koronavirüs gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarılan çalışanlar için maaş desteği başlatılacağını açıkladı.

Bakan Berat Albayrak, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, ücretsiz izne çıkarılan çalışanlar için maaş desteği başlatacaklarını söyledi. "Birinci önceliğimiz hiçbir vatandaşımızın işini kaybetmemesi" ifadelerini kullanan Albayrak, "Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız merak etmesin, onlar için de maaş desteği başlatacağız." dedi.

Albayrak, "Dar gelirli 2,1 milyon aileye sağlanan 1000 lira nakdi yardımı yeni 2,3 milyon aileyle birlikte toplamda 4,4 milyon aileye vereceğiz. 5 bin liranın altında geliri olanlara verilecek temel ihtiyaç desteğine 3,7 milyon kişi başvurdu, ödemesi bu hafta başlayacak. Ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlarımız merak etmesin, onlar için de maaş desteği başlatacağız. Salgının ekonomiye etkileri olacaksa burada ekonomiyi ve piyasaları salgından koruyacak mücadelede özel bankaları da görmek arzusundayız." diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir Barosu Başkanı Yücel: İnfaz yasasında eşitlik sağlansın, gökyüzü herkesindir

SONRAKİ HABER

İstanbul'da toplu ulaşımdaki yolcu sayısı yaklaşık yüzde 88 düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...