Türkiye'de koronavirüs: 34 bin 109 vaka, 725 ölüm | Öne çıkan gelişmeler (7 Nisan)

Türkiye'den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin öne çıkan olaylar, açıklamalar ve analizler...

.
23:49

Paylaş

MUTLU AKÜ'DE BİR İŞÇİNİN KORONAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI

Mutlu Akü’nün İstanbul'daki fabrikasında çalışan bir işçinin koronavirüs testinin pozitif çıktığı belirtildi. Kovid-19'a yakalandığı belirtilen işçiyle temasta olan 14 işçi ise evlerine gönderildi.

 

23:48

Paylaş

VALFSAN'DA VİRÜS TESPİT EDİLEN İŞÇİ SAYISI 5'E ÇIKTI

İstanbul'un Tuzla ilçesinde kurulu 300 işçinin çalıştığı Valfsan fabrikasında koronavirüs tespit edilen işçi sayısı 5'e yükseldi. Çok sayıda işçide ise koronavirüs belirtisi görüldüğü ifade edildi. Fabrikada 60 kişinin çalıştığı "solunum cihazı" ile ilişkili üretim bölümü dışında tüm bölümler kapatılarak işçiler izne çıkarıldı.

22:06

Paylaş

TOPLUM BİLİMLERİ KURULU KİMLERDEN OLUŞACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında, koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Toplum Bilimleri Kurulu adı verilen bir kurul oluşturduklarını duyurdu.

Toplum Bilimleri Kurulu'nda kimlerin yer alacağı sorusuna yanıt veren Bakan Koca, "Sosyolog, psikolog, din psikolojisi, din sosyolojisi, istatistik gibi alanında uzman kişilerden oluşacak. Toplumu ilgilendiren konularla ilgilenecek" dedi.

 

21:41

Paylaş

BARTIN HALKEVLERİ ŞUBE BAŞKANI YONCA ALEMDAR MASKE DAĞITTIĞI SIRADA GÖZALTINA ALINDI

Bartın'da Galla Pazarında vatandaşlara ve satıcılara terzide diktirdiği maskeleri dağıtan Bartın Halkevleri Şube Başkanı Yonca Alemdar ile maskeleri diken terzi Hulisi Kaymakçı gözaltına alındı.

 

20:33

Paylaş

BAKAN SELÇUK'TAN 1000 LİRALIK DESTEK AÇIKLAMASI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2 milyon 300 bin haneye 1000'er liralık destek verileceğini açıkladı. Yeni desteğin halihazırda sosyal yardım alan ve 1. ve 2. fazdaki 1000 liralık destekten faydalanmamış hanelere verileceğini söyleyen Selçuk, "3. faz sosyal yardımdan daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak" dedi. Selçuk, 3. fazın başvuru sürecinin ise ayrıca duyurulacağını belirtti.

19:31

Paylaş

TÜRKİYE'DE KORONAVİRÜS NEDENİYLE CAN KAYBI 725'E ÇIKTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı yaptı. Türkiye'deki son gelişmeler hakkında bilgi veren Koca, bugün 76 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Böylece koronavirüs nedeniyle can kaybı 725'e yükseldi. Toplam vaka sayısı ise 34 bin 109 oldu.

19:16

Paylaş

BAKAN BERAT ALBAYRAK: ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILANLARA MAAŞ DESTEĞİ BAŞLATACAĞIZ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs salgınının ardından alınan önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, koronavirüs gerekçesiyle ücretsiz izne çıkarılan çalışanlar için maaş desteği başlatılacağını açıkladı.

 

18:42

Paylaş

KORONAVİRÜS TESPİT EDİLEN DÜZCE ÖRMA TEKSTİL’DE İŞÇİLER TEDİRGİN

Düzce’de bulunan Örma Tekstil’de bir işçinin koronavirüs testi pozitif çıktı. İşçiler bu şartlarda çalışmak istemediklerini söyledi.

 

18:17

Paylaş

DİYARBAKIR TABİP ODASI: YAPILAN TEST SAYISI YETERSİZ

Diyarbakır Tabip Odası, koronavirüs (Kovid-19) salgınına dair kentteki duruma ilişkin ikinci raporunu açıkladı. Raporda, Diyarbakır'daki test sayılarının yetersiz sayıda olduğu ve teknik sorunlardan ötürü testlerin yapılamadığı belirtildi. Ayrıca raporda, Diyarbakır’da koronavirüs testi pozitif çıkanların sayısının 200, belirtiler nedeniyle izolasyona alınan veya taburcu edilenlerin sayısının ise 300 olduğu kaydedildi.

 

 

17:45

Paylaş

DR. MEHMET ULUSOY KOVİD-19 NEDENİYLE HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Tabip Odası, İstanbul Özel Meltem Hastanesi mikrobiyoloji uzmanı, İstanbul Tabip Odası üyesi Dr. Mehmet Ulusoy’un Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

16:42

Paylaş

BAKAN KOCA BİLİM KURULU TOPLANTISININ ARDINDAN AÇIKLAMA YAPACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans aracılığıyla katıldığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından, saat 19.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

 

16:18

Paylaş

İZMİR'DE BELEDİYE, KİTLE ÖRGÜTÜ TEMSİLCİLERİYLE ATILACAK ADIMLARI TARTIŞTI

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bu haftaki koordinasyon toplantısı, koronavirüs salgını göndemiyle, kitle örgütlerinin katılımıyla yapıldı. Toplantıya katılan demokratik kitle örgütleri, meslek odaları ve sendika sözcüleri toplantının önemli bir adım olduğunu ve salgına karşı ortak mücadelenin önemini vurguladı.

16:02

Paylaş

"ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNİN MAAŞLARI ÖDENEK OLMASINA RAĞMEN YATIRILMADI"

Ankara'da özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çalışan bir öğretmen, ödenek olmasına rağmen maaşlarının ödenmediğini yazdı.

Mektupta "Martın 20'sinde maaş alacaktık ama 14 Mart'ta okul kapandığı için maaşlarımız eksik yattı. Oysa kurum ödeneği tam almıştı. Virüsü bahane edip maaşlardan kesinti yaptı kurum sahibi" ifadeleri yer aldı.

15:53

Paylaş

"ŞANTİYELERDE VİRÜSTEN KORUNMA GENELGESİNE UYULMUYOR"

Şantiyelerde inceleme yapan İnşaat Mühendisleri Odası Van Şubesi, bakanlık tarafından yayımlanan koronavirüsten korunma genelgesine uyulmadığını açıkladı.

15:45

Paylaş

İZELMAN İŞÇİLERİNDEN DAYANIŞMA

İzmir Büyükşehir Belediyesinin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında başlattığı erzak yardımına İZELMAN işçilerinden destek geldi. Kampanyaya toplam 6 bin 500 üye 120 temsilcisi katıldı.

15:38

Paylaş

ÜCRETSİZ İZNE ÇIKARILDI, İŞTEN ATILDIĞINI ÖĞRENDİ

İstanbul Avcılar’da kurulu bulunan Gözde Moda Emprime adlı tekstil firması koronavirüs salgını nedeniyle üretimi durdurdu, çalışanlarını ücretsiz izne gönderdi. Gözde Moda’da çalışan işçilerden Bilal Çelebi, işten atıldığını gelen SMS'le öğrendi. Çözüm ve destek için sırasıyla İŞKUR'a, SGK'ya, Kaymakamlığa başvuran Çelebi eli boş döndü. Evrensel'e yaşadıklarını anlatan Çelebi, 2 çocuğu ve eşi ile çözüm bekliyor. Bu halde kendilerine bağış kampanyası mesajı geldiğini söyleyen Çelebi, “Birlikte Türkiye diyor, 10 TL bağış! Biz onlardan beklerken onlar bizden bekliyor” sözleri ile yaşadıklarına tepki gösteriyor.

15:02

Paylaş

"KÂR HIRSI TOPLUM SAĞLIĞINA MÂL OLACAK"

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, koronavirüs salgınında alınması gereken önlemleri ve taleplerini açıkladı, “Patronların kâr hırsı işçilerin ve toplumun sağlığına mâl olacak" uyarısında bulundu.

14:28

Paylaş

"45 GÜN SONRA AÇILACAK HASTANE NE İŞE YARAYACAK?"

TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman, İstanbul’da Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'ye 45 gün sonra açılması planlanan iki salgın hastanesini Evrensel'e değerlendirdi.

Salgınlarda önlemlerin önceden alınması grektiğini hatırlatan ve şubat ayının neden boş geçirildiğini soran Adıyaman, “İstanbul’un 4 bin 600 yoğun bakım yatak kapasitesi var ve şu anda yüzde 80’i dolu. Kalan boş yataklar da bir hafta içinde dolacak. Hastane açılmasın demiyoruz ama bu durumda 45 gün sonra açılan hastane ne işe yarayacak” dedi.

 

14:28

Paylaş

"KADIN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ GEREKSİNİMLERİ SAĞLANSIN"

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Sağlık Bakanlığından kadın sağlık çalışanlarının gereksinimleriyle ilgili düzenleme yapılmasını talep etti.

Sağlık alanında çalışanların 2/3’ünden fazlasının kadınların oluşturduğunu belirten TTB, küresel salgının sağlık çalışanı kadınlar açısından oluşturduğu risklere ve kadın emeği üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti.

14:21

Paylaş

GENEL-İŞ: FABRİKALARDA YETERLİ ÖNLEM ALINMIYOR

Genel-İş Sendikası, örgütlü olduğu işyerlerinde koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri raporlaştırdı. Rapora göre işyerlerinde alınan önlemler yetersiz.

14:13

Paylaş

KORONAVİRÜS TESPİT EDİLEN FİL FİLTRE'DE ÜRETİME YENİDEN BAŞLANDI

Bir işçinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı Fil Filtre fabrikasında verilen 2 günlük aranın ardından üretime yeniden başlandı. İşçiler tedirgin.

14:07

Paylaş

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA RUTİN TEST YAPILMALI"

İzmir Tabip Odası, Kovid-19 tehlikesiyle burun burna çalışan sağlık emekçilerine rutin test yapılması çağrısında bulundu.

13:50

Paylaş

TIP ÖĞRENCİLERİ, KORONA GÜNLERİNDE NELER YAŞIYOR?

Tıp öğrencileri koronavirüs salgınında eğitimlerinde yaşadıkları süreci anlattı. Uşak’ta yaşayan ve farklı üniversitelerde tıp okuyan öğrenciler en çok eğitimde ve sağlıktaki belirsizlikten kaygılı.

13:41

Paylaş

HDP: EŞİT İNFAZ YAŞATIR

HDP, Meclis Genel Kurulunda görüşmeleri başlayacak infaz düzenlemesine ilişkin Meclis bahçesinde basın açıklaması düzenledi.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in de destek verdiği açıklamada “Eşit infaz yaşatır”, “Korona mahpus ayırmıyor”, “İnfazda eşitlik, herkes için adalet” talepleri dile getirildi.

13:17

Paylaş

"DEZENFEKTAN KABİNLERİ SAĞLIK İÇİN TEHDİT OLUŞTURUYOR"

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu, dezenfektan kabinlerinin kimyasalların kontrolsüz bir şekilde kullanılmasından kaynaklı insan sağlığı için tehdit oluşturduğunu açıkladı. Açıklamada belediye ve firmaların bina girişlerine kurdukları kabinlerin, püskürtme sistemiyle çalışması nedeniyle tüm yüzeylere temas etmeyeceğini ve dezenfekte sağlamayacağını belirtti.

13:03

Paylaş

"TÜM ÖĞRENCİLERE YETERLİ VE ÜCRETSİZ İNTERNET SAĞLANSIN"

Uzaktan eğitim sürecinin başladığı Hacettepe Üniversitesinde okuyan öğrenciler, Evrensel'e yazdıkları mektuplarda "Her öğrenciye yeterli, ücretsiz internet sağlanmalı" dediler.

12:52

Paylaş

"BİLİM KURULU VE İL PANDEMİ KURULUNDA HEMŞİRELİK TEMSİLCİSİ DE YER ALSIN"

Türk Yoğun Bakım Hemşireleri Derneği Başkanı Ebru Kıraner, "Yoğun bakım ünitelerinde tüm bakım girişimleri sadece ve yalnız hemşireler tarafından gerçekleştirilmekte. Bu nedenle bilim kurulunda ve il pandemi kurulunda hemşirelik temsilcisi yer almalı" çağrısında bulundu.

12:38

Paylaş

"KAPSAM DIŞI KALAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA İKRAMİYE VERİLSİN" ÇAĞRISI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, koronavirüsle mücadele sürecinde çalışanların motivasyonunu artırmak amacıyla sağlık personeline yapılacak ek ödemelerin, memur-işçi-taşeron ayırımı yapmadan tüm çalışanları kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

12:29

Paylaş

BAKAN PAKDEMİRLİ: BARAJLARDA YETERİ KADAR SU VAR

Barajlardaki doluluk oranına ilişkin yazılı açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye'de barajlarda yeteri kadar su var ve içme suyunda herhangi bir sıkıntı öngörmüyoruz" dedi.

Pakdemirli, 4 büyük şehrin içme suyu barajlarında geçen yıla göre yüzde 14 oranında su azalışı olmasına rağmen bunun sıkıntı yaratmayacağına işaret ederek, şöyle devam etti:

"İstanbul'a içme ve kullanma suyu temin eden barajlarda bugün itibarıyla 575 milyon metreküp su bulunuyor. Bu miktar hiç yağış olmaması durumunda bile şehrin 7 aylık suyunun bulunduğu anlamına geliyor. Darlık Barajı'nda yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı ve savak açılarak kontrollü su bırakılmaya başlandı. Ömerli Barajı'nda ise doluluk yüzde 99 seviyesinde. Bulunduğumuz mevsim itibarıyla halen bahar yağışları ve yüzey akışları devam ediyor."

Ankara'daki barajlarda ise 346 milyon metreküp su bulunduğuna dikkati çeken Pakdemirli, "Bu, hiç yağış olmaması durumunda bile şehrin 10 aylık suyunu karşılayabilecek miktardır. İzmir'de 164 milyon metreküp, Bursa'da ise 29 milyon metreküp su bulunuyor" ifadesini kullandı.

Kovid-19 sagını süresince hijyen ve kişisel temizliğe gerekli önemin verilmesi gerektiğini vurgulayan Pakdemirli, "Hijyen konusunda tasarruf ikinci planda ancak bu durum suyu gereksiz yere israf etmemiz anlamına gelmemeli. Türkiye su zengini bir ülke değil. Suyumuz kısıtlı ve bu bilinçle hem hijyen gereklerini yerine getirmemiz hem de kısıtlı olan bu kaynağı gerektiği gibi israf etmeden ihtiyaçlarımız kadar tüketmeliyiz" dedi.

11:43

Paylaş

ASAŞ FİLTREDE 3 İŞÇİDE VİRÜS TESPİT EDİLDİ

Hatay'ın Belen ilçesinde kurulu bulunan ASAŞ Filtre fabrikasında 3 kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine 400 işçi ücretli izne gönderildi.

11:18

Paylaş

BAVUL, NİSAN SAYISINI ÜCRETSİZ VE E-DERGİ OLARAK SUNDU

Koronavirüs salgının ardından aylık sokak-edebiyat dergisi Bavul Dergi “#EvdeKal” kapağıyla Nisan 2020 sayısını e-dergi formatında ve ücretsiz olarak okurlarına sundu.

11:09

Paylaş

"CEZAEVLERİNDE AYLARDIR ÖNLEM ALINMIYOR"

Patnos L Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Gazeteci Aziz Oruç’un eşi Hülya Oruç, aylar geçmesine rağmen cezaevlerinde koronavirüse karşı hiçbir tedbir alınmadığını söyledi.

11:07

Paylaş

SES, HASTANELERDE SALGIN KOMİTELERİ KURUYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), sağlık emekçilerini korumak için hastanelerde salgın komiteleri kurmaya başlayacaklarını söyledi.

11:05

Paylaş

"MİLYONLARCA MASKENİN 14 BİN DAĞITIMCIYLA DAĞITILMASI NEREDEYSE İMKANSIZ"

Haber-Sen 4 No’lu Şube Başkanı Gülseren Güngördü, “Milyonlarca maskenin 14 bin dağıtıcı ile dağıtılması neredeyse imkansız. Dağıtılamadığı sürece PTT çalışanlarına mobbing uygulanacak” dedi.

11:03

Paylaş

"TARIM İŞÇİLERİ KORUNMASIZSA GIDA GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"

CHP yönetimindeki Adana Seyhan Belediyesi Meclisi bünyesinde kurulan Tarım İşçilerinin Sorunlarını Araştırma ve Tespit Komisyonu içinde yer alan Leyla Karakaş, Kovid-19 salgınıyla birlikte mevsimlik tarım işçilerinin durumunu değerlendirdi. Karakaş, işçilerinin pandemiye karşı korumasız kalmasının gıda güvenliğini de tehlikeye düşüreceğini ifade etti.

11:00

Paylaş

İNFAZ DÜZENLEMESİNE TEPKİLER SÜRÜYOR: AYRIM DEĞİL ADALET

AKP-MHP’nin Meclise sunduğu infaz indirimi kanun teklifi, tüm eleştirilere rağmen siyasi suçları kapsam dışı bırakarak Adalet Komisyonundan geçti. CHP, HDP, EMEP ve Sol Parti temsilcileri iktidara düşüncesini açıkladıkları için tutuklu olanların da serbest bırakılması, toplum vicdanında kabul edilmeyecek suçların kapsam dışı bırakılması çağrısı yapıyor.

10:57

Paylaş

SİNOP'TA 3 KÖY KARANTİNAYA ALINDI

Sinop'un Durağan ilçesine bağlı Olukbaşı, Yeniköy ve Güngören köyleri Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

10:57

Paylaş

DİYANET PERSONELİ EK DERS ÜCRETİNİ ALACAK

Koronavirüs salgını nedeniyle okulların kapalı kaldığı dönemde Diyanet personeli, ek ders görevlerini yapmış sayılarak ücretlerini alacak.

10:56

Paylaş

LİMON İHRACATINA KISITLAMA GETİRLDİ

Koronavirüs salgını günlerinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararla limon ihracatı, Tarım ve Orman Bakanlığının iznine bağlandı.

10:54

Paylaş

MHP'Lİ FETİ YILDIZ'IN TESTİ NEGATİF ÇIKTI

Koronavirüs sebebiyle hastaneye yatırıldığını duyuran MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'ın Kovid-19 testi negatif çıktı.

10:52

Paylaş

EATON'DA 4 İŞÇİNİN KORAVİRÜS TESTİ POZİTİF ÇIKTI, ÜRETİM DURMADI

Çerkezköy'deki Eaton fabrikasında 4 işçide koronavirüs tespit edildi. Ancak buna rağmen ABD sermayeli şirket üretimi durdurmuyor. İşçiler ücretli izin istiyor.

10:51

Paylaş

"DEMİRTAŞ'IN SAĞLIĞINDA BİR AKSİLİK OLURSA VEBALİ AĞIR OLUR"

HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Kovid-19 salgını nedeniyle risk grubunda olduğunu hatırlatan kardeşi Avukat Aygül Demirtaş Gökalp, tahliye talebini yineledi. Gökalp, "İlerideki günlerde Demirtaş’ın sağlık sorununda bir aksilik olursa bunun vebali ağır olur" dedi.

10:49

Paylaş

"GÜVENLİK GEREKÇESİYLE GREVİMİZİ YASAKLAYANLAR GÜVENLİĞİMİZİ UMURSAMIYOR"

Şişecam işçisi, Evrensel'e yazdığı mektubunda, salgına rağmen çalışmak zorunda bırakılan işçileri hatırlatarak "'Milli güvenliği tehdit ettiğimiz' bahanesiyle, defalarca grevlerimizi yasaklayan AKP, bizlerin ve ailelerimizin güvenliğini umursamadığını bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.

10:46

Paylaş

BELEDİYELERİN BAĞIŞ TOPLAMASININ ENGELLENMESİ HUKUKİ Mİ?

Anayasa Hukukçusu CHP Milletvekili Prof. Dr İbrahim Kaboğlu, belediyelerin bağış toplamasının engellenmesini Evrensel'e değerlendirdi. Bağış kampanyalarının kanun kapsamında olduğunu vurgulayan Kaboğlu, “İçişleri Bakanlığının valilere gönderdiği yazı, Anayasa md.127’ye ve kanunsuz emir olarak md.137’ye aykırı olduğundan derhal geri alınmalı veya iptal edilmelidir” dedi.

10:43

Paylaş

UZAKTAN EĞİTİMİN ZORLUKLARI

İzmir'de yaşayan bir öğretmen, Evrensel'e yazdığı mektupla uzaktan eğitimde karşılaşılan zorlukları aktardı: "30 kişilik sınıflardan 4 ya da 5 kişi bu uzaktan eğitimlere katılabiliyor. Nerede kaldı eğitimde fırsat eşitliği?"

10:41

Paylaş

"EVDE NEFES ALACAK ZAMAN YOK"

Koronavirüs salgını nedeniyle ev işleri ikiye katlandı. Evin yükü sırtlarında olan kadınlar, mesailerinin bitmediğini dile getirerek “Evde nefes alacak zaman kalmadı” diyor.

10:39

Paylaş

BANKA ÇALIŞANI ÇALIŞMA KOŞULLARINI ANLATTI

Van'da özel bir bankada çalışan yurttaş Evrensel'e yazdığı mektupla çalışma koşullarını aktardı: "Bir de ateş ölçer var ama ateşimizi 25°C olarak ölçüyor, oysa bu vücut sıcaklığındaki bir insan artık yaşamıyordur."

10:36

Paylaş

MÜLTECİLERİN KORONA GÜNLERİ

Denizli’de yaşayan İranlı mülteci işçilerle korona günlerini konuştuk. Sigortaları olmadığı için hiçbir haktan yararlanamadıklarını dile getiren mülteciler, kirasını ödeyemeyenlerin evlerinden atıldığını söyledi.

DÜN NE OLMUŞTU?

Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 649’a yükseldi. Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kesinlikle parayla maske satışı yasaktır. Marketlerde verilen maskeler de ücretsizdir. Salgın bitene kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stokumuz vardır" dedi. İstanbul'a iki yeni pandemi hastanesi kurulacağını da belirten Erdoğan, "Atatürk Havalimanı alanını ve Sancaktepe'deki havaalanı kısmını da bin odalı hastane yapıyoruz" dedi. Tüm sağlık kuruluşlarına girişlerde vatandaşlara tıbbi (cerrahi) maske takma zorunluluğu getirildi.

Kovid-19 - Koronavirüs salgınında son durum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa