09 Kasım 2020 16:59
Son Güncellenme Tarihi: 09 Kasım 2020 21:42

Cumhurbaşkanlığı, Berat Albayrak'ın istifasını 27 saat sonra kabul etti

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram paylaşımıyla istifa ettiğini açıklamasından 27 saat sonra İletişim Başkanlığı "Görevden af talebi kabul edilmiştir" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Instagram paylaşımıyla istifa ettiğini açıklamasının 27 saat sonrasında İletişim Başkanlığı "Görevden af talebi kabul edilmiştir" dedi.

Berat Albayrak, dün (8 Kasım 2020 Pazar) Instagram hesabından yaptığı paylaşımda sağlık sorunları nedeniyle bakanlık görevinden ayrıldığını belirtti

Albayrak, Instagram'dan yaptığı bu açıklamanın ardından Twitter hesabını kapattı.

Albayrak'ın bu paylaşımından hemen sonra gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve AKP sözcülerine çevrildi ancak gece boyunca hükümet adına hiçbir açıklama yapılmadı. "Ana akım" olarak tabir edilen hükümete yakın medya kanalları ise Berat Albayrak'ın istifa paylaşımını dahi haber yapmadı.

AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK "MYK GÜNDEMİNDE İSTİFA YOK" DEDİ

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Berat Albayrak'ın istifa duyurusu yaptığı günün ertesinde gerçekleşen AKP MYK toplantısı sürerken basın toplantısında konuştu. Çelik, istifanın MYK toplantısında gündem olmadığını söyledi. Ömer Çelik, konuya dair "Görevden alma ya da göreve getirme kararı Sayın Cumhurbaşkanımızındır" açıklamasını yapmakla yetindi.

İSTİFA DUYURUSUNDAN 27 SAAT SONRA GELEN CUMHURBAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI

Berat Albayrak'ın istifa ettiğini Instagram hesabından duyurmasından 27 saat sonra nihayet Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının kabul edildiği belirtildi.

İletişim Başkanlığının Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK'IN GÖREVDEN AF TALEBİNE İLİŞKİN KAMUOYU AÇIKLAMASI

Türkiye'nin Cumhuriyet tarihindeki en büyük yönetim reformu olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişin ardından Sayın Cumhurbaşkanımız kabinesini kurarak, milletimizin takdirine sunmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabinede yer verilen bakanlarımız, 10 Temmuz 2018 tarihinde Meclis'te yemin ederek resmen görevlerine başlamışlardır.

Daha önceki hükümette Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapan İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, Cumhuriyetimizin 66'ncı Hükümeti olan bu kabinede, Hazine ve Maliye Bakanı olarak yer almıştır.

Bölgesel ve küresel siyasi krizlere ilave olarak koronavirüs salgını sebebiyle gelişmiş devletlerin dahi ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığı bir dönemde, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın gayretleriyle ülkemiz, bu kritik süreçte olabilecek en az hasarla yoluna devam etmiş, sayın bakanımızın başarıları sayın Cumhurbaşkanımız tarafından takdir edilmiştir.

Bilindiği gibi, 8 Kasım 2020 Pazar akşamı, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak, sosyal medya hesaplarından birinde sağlık nedenleriyle görevden affını isteyen bir açıklama yayınlamıştır.

Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan değerlendirme sonunda, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevden af talebi kabul edilmiştir."

ALBAYRAK INSTAGRAM HESABINI DA KAPATTI

Berat Albayrak, istifasının kabul edildiğine dair yapılan açıklamanın ardından Instagram hesabını da kapattı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK, internetten lisanssız yayın yapan radyolara 72 saat süre verdi

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de altyapı çalışmasında doğal gaz borusu delindi, bir site boşaltıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...