03 Nisan 2020 08:49

Valilik Sarkuysan'daki koronavirüs önlemlerini işçi üretimi durdurunca inceledi

Sarkuysan'da Kovid-19 vakasının ortaya çıkması sonrası işçilerin işten kaçınma hakkını kullanarak üretimi durdurması sonrası Kocaeli Valiliği talimatıyla fabrikada inceleme yapıldı.

Sarkuysan fabrikasının otoparkı | Fotoğraf: İşçiler

Paylaş

Sarkuysan işçilerinin fabrikada koronavirüs (Kovid-19) vakasının ortaya çıkması sonrası yakın ve ciddi önlenemez tehlike nedeniyle işten kaçınma hakkını kullanarak üretimi durdurması üzerine, Kocaeli Valiliğinin talimatıyla fabrikada inceleme yapıldı. Fabrikada örgütlü Birleşik Metal-İş’in Gebze 1 No’lu Şube Başkanı Selçuk Çiftçi, "Fabrikada yapılması gerekenler uygun şekilde hayata geçirilmeden üretim yapmayacağız" dedi.

Evrensel'e konuşan Selçuk Çiftçi, Valiliğin talimatıyla İl ve İlçe Sağlık Müdürlüğünden ekiplerin fabrikaya geldiğini belirterek "Sendikamızın işçi sağlığı uzmanı, ben ve temsilciler oradaydık. Alınmış ya da alınmamış önlemleri tartıştık. Bundan sonraki süreçte hem sağlık bakanlığının hem bilim insanlarının önerdiği gibi hareket edeceğimizi söyledik. Rapor hazırlayıp sunacaklar. Ancak bu rapor öneri mahiyetinde bir rapor olacak" dedi. Fabrikada oluşmuş vakalar ve şüpheli vakaların çerçevesinde fabrikada yapılması gerekenler uygun şekilde hayata geçirilmeden üretim yapmayacaklarını dile getiren Çiftçi, "Bu da keyfi bir uygulama değil, bakanlığın, bilim insanlarının salgınla ilgili öneri talimatları ve yapılması gerekenlerle ilgili. Şu an uygun şartlar oluşmadı ve İşçi Sağlığı ve Güvenliği Yasasının 13. Maddesi kapsamında işten kaçınma hakkımızı kullanmaya devam edeceğiz" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Günay: İnfazda eşitlik lütuf değil anayasal haktır

SONRAKİ HABER

Cizre Belediyesi kayyumu, Eş Başkan Mehmet Zırığ'ın evine el koydu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...