26 Mart 2020 12:14
Son Güncellenme Tarihi: 26 Mart 2020 20:25

PTT çalışanları koronavirüs için tedbir istedi: Şubeler tamamen kapatılmalı

PTT çalışanları pek çok şubede yaptıkları açıklamalarla alınmayan önlemler nedeniyle şubelerinin kapatılmasını istedi, online alışveriş yapmayın çağrısı yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Haber-Sen örgütlü oldukları iş yerlerinde koranavirüse karşı alınması gereken önlemlere ilişkin basın açıklaması yaptı. PTT Şubeleri tamamen kapatılmalı diyen çalışanlar, "Yalnızca merkezlerden işlem yapılmalı, ancak merkezlerde yapılacak işlemlerde sosyal mesafenin korunması ve sağlık bakanlığının açıkladığı diğer kuralların uygulanmasında azami özenin gösterilmeli" dedi. 

HABER-SEN İSTANBUL ŞUBELERİ: ONLINE ALIŞVERİŞ ETMEYİN

Haber-Sen İstanbul Şubeleri de kentteki birçok PTT merkezi önünde yaptıkları eş zamanlı açıklamalarla koronavirüs salgınına karşı önlemlerinin yetersizliğine ve çalışma koşullarına dikkat çekti. 

Yüzlerce PTT çalışanının katıldığı açıklamalarda, “PTT çalışanları Kovid-19’a karşı risk altında posta dağıtım ve işletme merkezlerinde acilen esnek ve dönüşümlü çalışmaya geçilmelidir” pankartı açıldı, “Yaşam hakkı kutsaldır, ihmal edilemez”, “Korona değil, tedbirsizlik öldürür” dövizleri taşındı.

PTT ÇALIŞANLARI RİSK GRUBUNDA

Çin’den tüm dünyaya yayılmaya başladığı ilk zamanlardan itibaren sendika olarak koronavirüsüne karşı örgütlü oldukları PTT Genel Müdürlükleri’ne yazdıkları yazılar yoluyla gerekli tedbir ve önlemlerin alınmasını istediklerini belirten çalışanlar, “Maalesef bugüne gelinen süreçte kısmi tedbirlerin alındığını ancak yeterli olmadığını görmekteyiz” dedi. (MA)


TALEPLER NELER?

Zonguldak Kilimli Posta Dağıtım Servisinde PTT çalışanlarının katılımıyla yapılan açıklamada konuşan KESK Haber-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri İbrahim Damatoğlu hükümete ve PTT Genel Müdürlüğüne seslenerek alınması gereken önlemleri sıraladı:

  • PTT çalışanlarına yönelik özellikle işyerleri günlük dezenfekte edilmeli, diğer gerekli koruyucu tedbirler alınmalı,

  • Risk grubunda yer alan PTT emekçileri sağlık taramasından geçirilmeli,
  • Tüm yurttaşların fatura borçlarının(elektrik doğalgaz, su vb.) ertelenmeli,
  • Tüm PTT şubelerimiz tamamen kapatılmalı, yalnızca merkezlerden işlem yapılmalı, ancak merkezlerde yapılacak işlemlerde sosyal mesafenin korunması ve sağlık bakanlığının açıkladığı diğer kuralların uygulanmasında azami özen gösterilmeli,
  • COVID-19 virüsü dolayısıyla olağanüstü haller yaşadığımız bu günlerde internet üzerinden yapılan alışverişlere kısıtlama getirilmeli, acil ve zaruri olmayan posta, kargo gönderileri, virüs salgını kontrol altına alınana kadar kabul edilmemeli,
  • Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre, kamuda esnek ve dönüşümlü çalışma uygulamasına geçilmiştir. Dağıtıcı personel bu genelgenin dışında tutulamaz. Gişede olduğu gibi dağıtımda da dönüşümlü çalışma derhal uygulamaya konulmalı,
  • Adalet Bakanlığı ile görüşmeler yapılarak tebligatların gönderilmesi geçici bir süre ertelenmeli,
  • Çocuk, işsizlik ve sosyal yardımların 3 aylığı peşin verilmesi PTT merkezlerinde oluşan kalabalığı azaltmada etkili olabileceği gibi virüsün bulaşma ve yayılımını engellemede etkili olacaktır. Bu yoğunluğun azalması bir günde yüzlerce insanla temas halinde olan dağıtıcı ve gişe memurlarını rahatlatacaktır. (Zonguldak/EVRENSEL)

PTT Kargo Kilimli Şubesinde basın açıklaması yapılıyor


İZMİR PTT EMEKÇİLERİ: ŞUBELER KAPATILSIN

Bayraklı Posta İşleme Merkez Müdürlüğü bahçesinde Haber-Sen İzmir Şube üyeleri adına basın açıklamasını Haber-Sen 6 No’lu Şube Başkanı Ayhan Zengin okudu. Zengin, “Sanal ortamda ve indirimli satışlar ile az masrafla çok kar elde etmeyi hedefleyen sermaye çevreleri kar etmeye devam ederken, ürünlerin alıcıya ulaştırılması işini yüklenen PTT emekçileri risk altında çalışmaya, çalıştırılmaya devam ediyor” diyerek ortal talepleri sıraladı. (İzmir/EVRENSEL)

Bayraklı Posta İşleme Merkez Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapılıyor

                                                                                                             

     

     

    ÖNCEKİ HABER

    Eğitim Bilişim Ağı (EBA) nedir, nasıl tekele dönüştü?

    SONRAKİ HABER

    Eğitim Sen Başkanı Aydoğan: Bakan soruları çözümsüz bıraktı, görev almaya hazırız

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...