17 Mart 2020 10:31

DİSK İletişim-İş: PTT ve çağrı merkezlerinde gerekli koronavirüs önlemleri alınsın

DİSK İletişim-İş koronavirüs riski altında çalışan emekçilerin durumuna dikkat çekti, hijyen ve çalışma koşulları ile ilgili sorunların acilen giderilmesini istedi.

Fotoğraf: PTT

Paylaş

DİSK İletişim-İş Sendikası, bir açıklama yaparak koronavirüs riski altında çalışan posta, çağrı merkezi ve haberleşme sektöründe çalışan işçilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

Yaklaşık 45 bin PTT emekçisinin her gün gerek gişelerde gerekse paket teslimi sırasında yüzlerce kişi ile direk temas ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Böylesi bir süreçte PTT yönetimi günü kurtaran önlemler ile günü kurtarmaya çalışanların sağlığını riske atmaktadır” denildi.

PTT EMEKÇİLERİ İÇİN GEREKLİ ÖNLEMLER DERHAL ALINMALI

Sendika, özellikle eldiven, dezenfektan ve maske gibi temel malzemelerin temini konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığına, iş yeri ortamlarının havasız ve virüse davet çıkarır durumda olduğuna dikkat çekti. Açıklamada ihtiyaç olan tüm hijyen tedbirlerinin alınması ve risk altındaki emekçilere ücretli izin verilmesi talep edildi.

PTT’yle ilgili açıklamada “PTT yönetimini çalışanların sağlıklı çalışma hakkı için gerekli önlemeleri almaya, eldiven, maske, dezenfektan vb diğer hijyem malzemelerini en kısa sürede iş ortamında temin etmeye, PTT çalışanları üzerinde oluşan bu korku ve paniğin aşılması konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz” denildi.

“ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞANLARI KADERİNE TERK EDİLDİ”

Çağrı merkezi ve haberleşme sektöründe çalışan binlerce  kişinin de saatlerce kapalı ortamlarda ve kalabalık şekilde çalıştığına dikkat çekildi. Bu çalışanların da ciddi bir risk altında oldukları vurgulanan açıklamada hijyen malzemelerin yokluğuna da vurgu yapıldı.

Çağrı merkezlerindeki durumla ilgili açıklamada şöyle denildi:

“Dünyanın birçok çağrı merkezi ve iletişim sektöründe bu dönemde uzaktan çalışma ve home office gibi uygulamalarla çalışanlarını korurken, ülkemizdeki çağrı merkezlerinde çalışanlar kaderine teslim olmuş durumdadır.

DİSK İletişim sendikası olarak çağrı merkezi ve haberleşme sektöründe çalışan işçi arkadaşlarımızın hayatını tehlikeye sokan uygulamalara son verilmesini, çalışma şartlarının bu döneme uygun yeniden düzenlenmesini, gerekirse çalışma şeklini bu sürece uygun bir şekilde tekrardan planlanmasını (home office), işyerlerinde eldiven, hijyen malzemeleri, dezenfektan, el solüsyonu gibi ihtiyaçların giderilmesini ve çalışanların öneri ve görüşlerine önem verilmesi gerekliliğini hatırlatmak isteriz.”

Açıklamada ayrıca PTT emekçilerinin ve iletişim, haberleşme ve çağrı merkezlerinde çalışan tüm emekçilerin işyerlerinde yaşadıkları sorunlar konusunda sendika ile iletişime geçebilecekleri hatırlatıldı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Benzinin litre fiyatına 25 kuruş indirim yapıldı

SONRAKİ HABER

TFF Başkanı: Maçlar seyircisiz olarak devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...