18 Mart 2020 09:34

PTT’de önlem yok nasihat var: Koronavirüse karşı pencere aç, kapıyı arala

PTT İstanbul Bölge Başmüdürlüğü, koronavirüs tedbirlerine ilişkin bölge müdürlüklerine gönderdiği yazıda “pencere açın”, “ara ara kapı açın” önerilerinde bulundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ülke çapında koronavirüse karşı alınacak tedbirler tartışılırken İstanbul PTT Bölge Başmüdürlüğü bölge müdürlüklerine bir tutanak gönderdi.  PTT’den gönderilen tutanakta çalışanlara koronavirüsten korunmaları için “pencere açın”, “ara ara kapı açın” önerisi yapıldı.

İZİN YOK, ‘PENCERE AÇ’MA VAR

Dünyada binlerce kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs salgınına karşı birçok ülkede işyerleri kapandı, hayat durdu. Türkiye’de vaka sayısının 98’e çıktığı açıklanırken ilk ölüm haberi de dün geldi. Tüm bu gelişmelere rağmen işçi ve emekçilerin korunmasına ilişkin herhangi bir önlem alınmıyor.

Önlem alınmayan kurumlar arasında sayılan PTT’nin İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu 12 Mart’ta “Korona virüsüne karşı alınacak önlemler” gündemiyle toplandı. Toplantı sonucunda hazırlanan tutanak 17 Mart’ta PTT İstanbul Bölge Başmüdürlüğü tarafından tüm merkez ve bağlı şubelere gönderildi. Gönderilen tutanakta çalışanların koronavirüse karşı “pencere açması” ve “ara ara kapı açması” önerisi yapıldı.

“Tüm PTT Merkez ve bağlı şubelerinde pencerelerin açılarak mümkün olduğunca ortamın havalandırılmasını, penceresi olmayan iş yerlerimizin ise kapılarının ara ara açılarak havalandırılmasının sağlanması” ifadelerinin yer aldığı tutanakta, “havalandırma konusunda yetersiz kalan ve havalandırması arızalı olan, penceresi olmayan merkez ve şubelerimizin ise gerekli iyileştirme çalışmalarının ilgili kısım müdürlükleri ile müştereken yapılmasını önemle rica ederiz” denildi. (HABER MERKEZİ)

PTT'nin bölge müdürlüklerine gönderdiği yazı

ÖNCEKİ HABER

Koronavirüs gözlerden de bulaşabiliyor, göz hijyenine dikkat!

SONRAKİ HABER

İtalya'da koronavirüse karşı vana basanlara imalatçı şirketten dava tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...