25 Mart 2020 10:10

Çağlar Demirel: Cezaevinde önlem alınmadı, tehlikeyle karşı karşıyayız

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP milletvekilli Çağlar Demirel, cezaevinde koronavirüse karşı önlem alınmadığını belirterek tehlikeyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Çağlar Demirel (ortada) | Fotoğraf: MA

Paylaş

Üçüncü Yargı Paketi kapsamındaki infaz düzenlemesine siyasi tutukluların alınmamasına tepkiler sürerken Kandıra F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Çağlar Demirel, önlem alınmadığını ve tehlikeyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Annesi Gülperi Demirel ile telefonda görüşen Çağlar Demirel, cezaevinde virüs ile ilgili önlem alınmadığını ve test yapılmadığını aktardı. Demirel, öncelikle hasta ve yaşlı tutukluların acil bir şekilde tahliye edilmesi gerektiğini dile getirdi.

"TEMİZLİK MALZEMESİ VERİLMİYOR"

Bulundukları cezaevinde hijyen konusunda herhangi bir değişikliğin olmadığını ifade eden Demirel, “Koronavirüs ile ilgili herhangi bir hijyen malzemesi verilmedi. Temizlik malzemelerine erişim ise önceden olduğu şekilde devam etmekte” diye konuştu.

"CEZAEVLERİ BOŞALTILSIN"

Anne Gülperi Demirel ise cezaevlerindeki virüs tehlikesinin büyük olduğunu dile getirerek, geç olmadan tüm tutukluların serbest bırakılması çağrısında bulundu. Anne Demirel, cezaevlerinden cenaze çıkmadan boşaltılması için kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Tutuklu aileleri, tahliye talebiyle dilekçe kampanyası başlattı

SONRAKİ HABER

Koronavirüs sürecinde kargo işçileri: Bir kargo paketine en az 20 kişi temas ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...