Koronavirüsten 21. ölüm, 65 yaş üstüne sokağa çıkma sınırı (21 Mart)

Türkiye'de Kovid-19 sebebiyle gerçekleşen ölüm sayısı 21'e, vaka sayısı ise 947'ye yükseldi.

.

Paylaş

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: EVLERİMİZDE KALMAYA DEVAM EDELİM

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı video mesajda koronavirüse ilişkin çağrıda bulundu. Erdoğan şunları söyledi:

“Müsterih olunuz. Devletimiz tüm kurumlarıyla görevinin başında, zaman mefhumu gözetmeksizin milletinin hizmetinde. Bu zorlu süreci inşallah hep birlikte atlatacağız. Yeter ki kurallara, yönlendirmelere uyalım ve mutlaka evlerimizde kalmaya devam edelim."

23:19

Paylaş

MEDİAMARKT GEÇİCİ OLARAK MAĞAZALARINI KAPATIYOR

MediaMarkt, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülke genelindeki tüm mağazalarını 22 Mart Pazar gecesinden itibaren geçici olarak kapatacağını duyurdu.

23:03

Paylaş

VAKA SAYISI 947’YE ÖLENLERİN SAYISI 21’E ÇIKTI

Sağlık Bakanı Koca: Son 24 saatte hasta sayımız 947'ye ulaştı. Yaşlı hastalarımızdan 12'sini kaybettik. Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var.

22:38

Paylaş

FENERBAHÇE: TEST İÇİN ALINAN NUMUNELER SAĞLIK BAKANLIĞI'NA GÖNDERİLMİŞTİR

Fenerbahçe Kulübü, bazı oyuncu ve idari kadro çalışanlarında koronavirüs belirtilerine rastlanılan erkek basketbol takımının son durumu ile ilgili açıklama yaptı. Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, semptomu gösterenlerin tüm tahlil ve tetkiklerinin yapıldığı ve test için alınan numunelerin Sağlık Bakanlığı'nın laboratuvarına gönderildiği belirtildi. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek test sonuçları sonrasında yeni bir açıklama yapılacağı da eklendi.

22:10

Paylaş

LOKANTA VE RESTORANLARA SINIRLAMA

İçişleri Bakanlığı: Lokanta ve restoranlar ile pastahane ve benzeri iş yerlerinin oturma alanlarını kaldırmaları sağlanacak, bu alanlara müşteri kabul etmemeleri konusunda gerekli işlemler yapılacak.

21:49

Paylaş

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ONLİNE TİYATRO UYGULAMASI

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, korona virüsü nedeniyle evlerinden çıkamayan çocuklar için ‘Ben Sinbad’ adlı oyunu, boş salona oynayıp, online olarak internet üzerinden yayınladı. (Bursa/EVRENSEL)

21:23

Paylaş

“KHK’Lİ HEKİMLER PANDEMİ HASTANELERİNDE ÇALIŞABİLİR”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile telefonda görüştü. Koca’nın salgın nedeniyle açılan pandemi hastaneler olduğu ve KHK’lilerin burada çalışmasına izin verileceği yönünde bir açıklama yaptığını söyleyen Gergerlioğlu, “Onlara saha açılacağını söyledi ama işe iade edileceğine dair bir şey söylemedi” diye konuştu. Güvenlik soruşturmaları nedeniyle atanamayan sağlık emekçilerine dair Bakan Koca’nın daha olumlu bir sinyal verdiğini dile getiren Gergerlioğlu, “Sayın Bakan onlar için daha güzel bir cevap verdi. Onların işlemlerini hızlandıracağız. Olumlu bir sinyal aldım. Belli ki sağlık elemanı eksikliği var ve onlarda bunun farkında. Önemli bir açık var ve tehlikede büyüyor” ifadelerinde bulundu.

21:03

Paylaş

SAĞLIK EMEKÇİLERİNE ALKIŞLI DESTEK ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE DEVAM ETTİ

Memlekenin dört bir yanında yurttaşlar bir kez daha balkon ve pencerelere çıkarak koronavirüse karşı mücadelede önemli yer tutan sağlık emekçilerine destek olmak için alkış tuttu.

20:53

Paylaş

KORONOVİRÜS NEDENİYLE ONUR AİR UÇUŞLARINI ASKIYA ALDI

Koronavirüs salgını nedeniyle birbiri ardına uçuşlardaki iptaller sonrası Onur Air de uçuşlarını 25 Mart tarihinden itibaren askıya aldı. Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun, personele yaptığı bilgilendirmede, "Çok kısa zamanda ümit ederim ki; yeniden göklere çıkarız. Biz yönetim olarak mevcut personelimizi bizlerle kalmayı ve sorumlulukları, zorlukları müştereken göğüslemeyi istedikleri sürece bünyemizde muhafaza edeceğiz, yollarımızı ayırmayacağız" dedi.

20:25

Paylaş

KILIÇDAROĞLU, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARIYLA TOPLANTI YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, video konferans yöntemiyle CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ile "Kovid-19" toplantısı yaptı. Kılıçdaroğlu toplantıda, “Ben karamsar değilim, umarım sizler de karamsar değilsiniz. Aklın ve bilimin ışığında biz bu salgını yeneceğiz. Mücadeleyi bu çerçevede yapacağız” dedi.

19:29

Paylaş

65 YAŞ ÜSTÜ VE KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLARIN SOKAĞA ÇIKMALARINA SINIRLAMA

İÇİŞLERİ Bakanlığı, "Bu gece yarısı saat 24.00 itibarıyla 65 yaş ve üstü, ayrıca kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarıya çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları İl İdaresi Kanunun 11'inci Maddesi ve Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27'nci maddesi kapsamında sınırlandırılmıştır. Ayrıntılı bilgi saat 19.30'da vatandaşlarımıza açıklanacaktır" açıklamasında bulundu.

19:22

Paylaş

CMS’DE "BİR İŞÇİNİN KOVİD-19 TESTİ POZİTİF ÇIKTI" İDDİASI ÜZERİNE ÜRETİM DURDURULDU

Pınarbaşı havzası, Gaziemir Serbest Bölge, Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikaları bulunan toplam 4 bin 500 işçinin çalıştığı CMS Jant, çalışan bir işçide koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı iddiası nedeniyle iş durdurma kararı aldı. İşçilere gönderilen ilk mesajda öncelikle Pınarbaşı fabrikasında uygulanmak üzere peyder pey duruşların uygulanacağı söylenirken, iddia sonrası ani bir kararla Pınarbaşı tesisinde iş durdurma kararı öne çekildi. Bugünden itibaren fabrikada belirsiz bir süre çalışmaya ara verildi. İşçilere iznin ücretli ya da ücretsiz olduğuna ilişkin bir bilgi verilmedi. Önlem alınmadan eve gönderilen işçilerde tedirginlik hakim.

18:59

Paylaş

ÖZGÜR KABLO ÜRETİME ARA VERDİ

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde yer alan EMAS Makine Sanayi fabrikasının üretime ara vermesiyle, üretim yapan Özgür Kablo fabrikasındaki işçilerin ise 15 gün ücretsiz izne çıkarıldığı iddia edildi.

18:59

Paylaş

UĞUR DERİN DONDURUCU’DA ÜCRETSİZ İZİN VE İŞTEN ATMA

Ülke genelinde koronavirüs salgınını fırsata çevirerek işten atmaları sürdüren fabrikalara bir yenisi daha eklendi. Aydın’ın Nazilli ilçesinde bulunan Uğur Derin Dondurucu fabrikasında patron 300 işçiyi ücretsiz izne çıkardı. Verilen iznin ücretsiz olduğunu ve bu 300 kişiden çoğunun işten atıldığını belirten işçiler, işverenin ‘işçileri ücretli izne çıkardık’ açıklamasına tepki gösterdi. “Uğur patronu aklımızla alay edip, kamuoyunu yanıltıyor” diyen metal işçileri yaşananları Evrensel'e anlattı.

18:57

Paylaş

 

DERİTEKS İZMİR ÖRGÜTLENME UZMANI CİHAN İŞÇİ: İŞÇİYİ MAĞDUR ETMEDEN ÖNLEMLER ALINMALI

Koronovirüs (Kovid-19) vakaları her gün giderek artarken özellikle özerl sektörde çalışan işçiler alınayan önlemler gündemde. İzmir'de birçok tesktil fabrikasında örgütlü olan DERİTEKS Sendikası İzmir Şubesi Örgütlenme Uzmanı Cihan İşçi, koronavirüse karşı alınacak her önlemin işçileri mağdur etmemesi gerektiğini söyledi.

18:11

Paylaş

ANKARA'DA 65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM UYGULAMASINA ARA VERİLDİ

Ankara'da 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullanması uygulaması askıya alındı.

Koronavirüsün yayılmasını önlemek gerekçesiyle Ankara'da 65 yaş üstü yurttaşların toplu taşımayı ücretsiz kullanması kararı askıya alındı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Torunlarınızın talepleriyle bu önlemi aldık. Sevgili büyüklerimiz, sizi seviyor ve güvende olmanızı istiyoruz." dedi. (HABER MERKEZİ)

17:40

Paylaş

SAĞLIK BAKANLIĞI: VİRÜSTEN HAYATINI KAYBEDENLER CESET TORBASI İLE DEFNEDİLECEK

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs hastalığından ölenlerin morg, cenaze ve defin işlemlerine ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve 81 il valiliğine yazı gönderdi. 'Morg ve defin hizmetlerine yönelik alınacak tedbir ve önlemler' konulu yazıda, Çin'de ortaya çıkan ve çeşitli ülkelerden bildirimi yapılan yeni koronavirüs hastalığı ile ilgili Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda, söz konusu hastalıktan ölenlerle ilgili 'morg', 'cenaze' ve 'defin' işlemlerine ilişkin alınan kararlar bildirildi.

17:30

Paylaş

MEMUR-SEN'DEN KORONAVİRÜS AÇIKLAMASI: MEMURLAR İZİNLİ SAYILSIN

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamuda asgari memurun çalışmasını geri kalan memurların idari izinli sayılmasını isteyerek Çalışma Bakanlığına yazı yazdı. Yalçın, “Faaliyetlerin devamını sağlayacak şekilde asgari düzeyde personel bulundurulmasını, diğer personelin ise ‘idari izinli’ sayılmasını” talep etti. (İstanbul/EVRENSEL)

17:14

Paylaş

UMREDEN GELENLERE TAHSİS EDİLEN YURTTA ÖĞRENCİLERİN EŞYALARI DEPOYA ATILDI

Adana Mahmut Sami Ramazanoğlu Kız Öğrenci Yurdunda umreden dönenlerin yerleştirileceği gerekçesiyle öğrencilere haber verilmeden dolap ve bazalarının kilidi kırılıp eşyaları çöp poşetlerin içerisinde depoya atıldı.

16 Mart Pazartesi günü yapılan duyuruyla yurtta kalan öğrenciler yurttan çıkarılmış ve Fevzi Çakmak Kız Yurduna yerleştirilmişti. Umreden dönenlerin yurda yerleştirilmesi için alınan bu ani karardan sonra 20 Mart Cuma günü yurtta hiçbir bilgilendirilme yapılmadan öğrencilerin dolap ve bazalarının kilitleri kırılıp, dolaplarda yer alan eşyalar habersiz toplanıp depoya konuldu. Eşyaların toplanmasıyla ilgili öğrencilere daha önce herhangi bir şey söylenmedi. Bu 'ani' karardan sonra öğrenciler mağduriyetlerini Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu’nun desteği ile duyurdu.

17:05

Paylaş

SAĞLIK BAKANLIĞI: ARTIK HIZLI TANI KİTİ KULLANILACAK

Koranavirüse (Kovid-19) yönelik 15 dakikada sonuç alınabilen tanı kiti, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Viroloji Laboratuvarında tanıtıldı.

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bilim Kurulunun önerisiyle test sayısı artırılırken, yapılabilen laboratuvar sayısı da genişletildi. Bakanlık, 15 dakika gibi kısa bir sürede sonuç alınabilecek tanı kitlerini de uygulamaya başladı. Artık koronavirüs tanısında, 60-90 dakika içinde kapsamlı sonuç alınmasına olanak tanıyan yerli tanı kitinin yanı sıra 15 dakikada sonuç verebilen hızlı tanı kiti de kullanılacak.

16:54

Paylaş

UÇUŞ YASAĞI KONULAN 8 ÜLKEDEN DÖNMEK İSTEYENLERİN BAŞVURUSU SÜRÜYOR

Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle uçuş yasağı konulan 8 ülkede bulunup Türkiye'ye dönmek isteyen öğrencilerin başvuruları devam ediyor.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Kovid-19 dolayısıyla uçuş yasağı konulan İngiltere, İrlanda, İsviçre, Polonya, İtalya, Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinden yurda dönmek isteyen öğrencilerin başvurularının, ilgili temsilciliklerde ve Bakanlığın Destek ve Koordinasyon Merkezi'nde alınmaya devam ettiğini bildirdi. Kıran, başvuru süresinin, bu ülkelerin yerel saatleriyle 17.00'de son bulacağını aktardı. (Ankara/AA)

16:38

Paylaş

46 ÜLKE İÇİN DAHA UÇUŞ YASAĞI KONDU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 46 ülkeye daha uçuşların durdurulacağını duyurdu. Bu kararla Türkiye'nin uçuşları durdurduğu ülke sayısı 68'e çıktı.

 

16:32

Paylaş

EMEP: HERKESE EŞİT, ÜCRETSİZ, NİTELİKLİ, ULAŞILABİLİR SAĞLIK HİZMETİ

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin yazılı açıklama yaptı. “Herkese eşit, ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir sağlık hizmeti” başlıklı açıklamada, “Kapitalistlerin karlarından kendiliğinden vazgeçerek yaşananlardan ders almasını beklemek hayal olur. Ancak iktidarın koruyucu sağlık hizmetlerini öncelemesi ve herkese eşit, ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir sağlık hizmeti hayata geçirmesi, işçi ve emekçilerin örgütlü mücadelesiyle olacaktır. Bu salgın günlerinde yaşadıklarımızın bir daha yaşanmaması buna bağlıdır” denildi.

16:32

Paylaş

GIDA-İŞ: FIRINDA ÇALIŞAN İŞÇİLER İÇİN ÖNLEM ALIN

Koronavirüs salgını (Kovid-19) tüm dünyada hızla yayılıyor. Salgının etkileri artarken Gıda-İş Genel Başkanı ve DİSK Yönetim Kurulu Seyit Aslan, fırın işçilerinin çalışma koşullarına dikkat çekeren koronavirüse karşı önlem alınmasını istedi. Açıklamasında halkın sağlığı için öçncelikli olarak işçi sağlığının güvenceye alınması gerektiğini söyleyen Aslan fırınlarda çalışan işçiler için koronavirüse karşı önlem alınmasını istedi, alınması gereken önlemleri sıraladı.

14:42

Paylaş

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN KORONAVİRÜSLE İLGİLİ EK GENELGE

İçişleri Bakanlığının genelgesine göre berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetleri bugün 18.00 itibarıyla geçici süreliğine durdurulacak.

İçişleri Bakanlığı, "genelge ile koronavirüs tedbirleri" kapsamında; berber, kuaför, güzellik merkezlerinin faaliyetleri bugün saat 18.00 itibariyle geçici süreliğine durdurulacak" açıklamasını yaptı.

14:12

Paylaş

EĞİTİM BAKANI SELÇUK: HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 23 Mart'ta başlayacak olan uzaktan eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınına tedbir olarak ilkokul, ortaokul ve liselerde 16 Mart itibarıyla eğitime bir haftalığına ara verildi. 23 Mart Pazartesi saat 09.00’da da uzaktan eğitim sürecine başlanacak. Bakan Ziya Selçuk, CNNTürk'te katıldığı programda milyonlarca öğrenci ve velinin aklına takılan soruları yanıtladı.

Selçuk, "Biz her türlü senaryoya hazırız" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

13:31

Paylaş

KORONAVİRÜS ÖNLEMİ: PİKNİK VE MANGAL YAPMAK YASAKLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı, park ve mesire alanlarında piknik ve mangal yapılmasının yasaklandığını açıkladı.

12:53

Paylaş

MAN’DA ÜRETİME 3 HAFTA ARA VERİLDİ: İŞÇİLERİN ÜCRETLERİ VE İZİNLERİ MUAMMA

Ankara’da kurulu MAN otobüs fabrikasında üretime üç hafta ara verilecek. Fabrika yönetiminin işçilerin ücretleri ve izinleri hakkında bir açıklama yapmadığı belirtildi.

 

12:42

Paylaş

FENERBAHÇE'NİN BAZI OYUNCU VE İDARECİLERİNDE KORONAVİRÜS BELİRTİSİ

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın bazı oyuncu ve idarecilerinin koronavirüs belirtisi taşıdığı açıklandı.

12:07

Paylaş

100'DEN FAZLA ALIŞVERİŞ MERKEZİ KAPANDI

Ülkede bulunan 453 AVM'nin 100’den fazlasının koronavirüs nedeniyle geçici olarak kapandığı bildirildi.

Milliyet’ten Hanife Baş’a konuşan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, AVM’lerdeki son durumu şöyle anlattı:

“AVM’ler kendi kararıyla kapatıyor. Bugün Türkiye genelinde 100’dan fazla AVM kapattı. Bu sayının ilerleyen günlerde daha artması bekleniyor. AVM’lerin kapalı olma süresi üç hafta olarak düşünülüyor.”

Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF), federasyon bünyesinde bulunan AVM’lerin, kiracılardan kapalı zamanların kirasının alınmayacağını duyurdu. (HABER MERKEZİ)

11:01

Paylaş

İŞ BIRAKAN PTT'DEKİ İŞÇİLER YÖNETİME GERİ ADIM ATTIRDI

Koronavirüs talimatına aykırı olarak çalışmaya zorlanan ve iş bırakan PTT 4. Bölge Müdürlüğü taşeron işçileri, yönetime geri adım attırdı. Müdürlüğe gelen yetkililer "planlama hatası" yapıldığını söyleyerek çalışmak istemeyen işçilerin evine gidebileceğini söyledi.

 

10:48

Paylaş

SAĞLIK BAKANLIĞI, SALGINA KARŞI KONAKLAMA TESİSLERİ, RESTORANLAR, YURTLAR VE HUZUREVLERİNDEKİ TEDBİRLERİ ARTIRDI

  • Restoranlarda, genel enfeksiyon bulaşma riskini azaltmak için masalar arası mesafe 1 metreden az olmayacak.
  • Otellerde konaklayanların son 14 gün içinde bulunduğu ülkeler ve ülke içindeki seyahat planları bilgilerini içeren kayıtlar tam ve düzenli tutulacak.
  • Huzurevi ve yaşlı bakım merkezlerinde Kovid-19 hastalığı ile uyumlu şikayetler olması durumunda, bu merkezlerde kalanlar yakından takip edilecek.
10:30

Paylaş

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ASKER UĞURLAMALARINA DAİR UYARI YAPTI

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüsün ülkede yayılmasının engellenmesi için asker uğurlamalarında sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini bildirdi.

DÜN NE OLMUŞTU?

Başak Demirtaş, tutuklu bulunan eşi Selahattin Demirtaş'ı 176 hafta sonra ilk kez görmeye gidemediğini belirterek cezaevlerindeki koronavirüs riskine dikkat çekti. Demirtaş, infaz erteleme, tutuksuz yargılama gibi önlemler istedi.

 

İSİG Meclisi, koronavirüse karşı işçilerin sağlığına dair alınması gereken önlemleri sıraladı. İSİG, koronavirüs salgını ile 20 milyon işçinin işten atılma, zorunlu ücretsiz izne çıkarılma, üretim baskısı gibi uygulamalar ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

 

SES, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gönderdiği yazıda sosyal hizmet kuruluşlarında alınması gereken bir dizi önlem sıraladı. SES Anadolu Şubesi de hastane hastane eksikleri sıraladı.

 

LC Waikiki deposunda çalışan işçiler, iş yerinde alınan önlemlerin yetersiz olduğunu belirterek risk ortadan kalkıncaya kadar ücretli izin istiyor.

 

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, koronavirüse karşı iş yerlerinde acil önlem alınması çağrısında bulundu. İİSŞP, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde yapılan toplantıda milyonlarca işçinin “bizim halimiz ne olacak” sorusuna bir yanıt verilmediğini ifade etti.

 

“Haberin Var mı?” inisiyatifi, cezaevindeki gazetecilerin koronavirüs salgını dolayısıyla bir an önce tahliye edilmesini istedi.

 

BEDAŞ, İstanbul'da yapacağını duyurduğu planlı elektrik kesintilerini erteledi.

 

{{400008}}https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/coronaya-karsi-100-avm-kapandi-6170596

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa