20 Mart 2020 10:15

SES’ten Aile Bakanlığı’na koronavirüs uyarıları

SES, koronavirüse karşı sosyal hizmetler alanında alınması gereken önlemlerin yer aldığı listeyi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gönderdi.

Fotoğraf: Abdullah Coşkun/AA

Paylaş

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), koronavirüs (Kovid-19) kapsamında alınacak tedbirler hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yazı gönderdi. Sosyal hizmetler alanının Kovid-19 virüsü ile mücadele kapsamında alınan tedbirler bakımından oldukça önemli olduğuna dikkat çekilen açıklamada “Bu alanda alınacak önlemlerin planlanması ve hayata geçirilmesi sürecinde alanda çalışan emek-meslek örgütleri ve sendikalar ile işbirliği halinde planlamalar yapılması son derece önemlidir” denildi. Özellikle huzurevleri, rehabilitasyon merkezleri ile sosyal hizmet merkezlerinde görevli sosyal hizmet emekçileri ile bu kuruluşlardan hizmet alan yaşlı, çocuk, genç, engelli ve kadınların korunması için gereken tedbirler alınması istenerek sosyal hizmet kuruluşlarında alınması gereken önlemler şöyle sıralanabilir:

Özellikle huzurevleri gibi yaş ortalamasının yüksek olduğu ve Covid-19 virüsü bakımından en riskli gruplardan olan yaşlıların bulunduğu bakım merkezlerinin durumu oldukça önemlidir. Huzurevleri ve diğer yatılı bakım kuruluşlarının sağlık servislerinin mevcut olanaklarının gözden geçirilmesi, sağlık birimlerinin bu çalışmayı yapabilecek şekilde güçlendirilmesi gerekmektedir.

Yatılı bakım kuruluşlarına yapılan ziyaretlerin, etkinlik vb. organizasyonların sonlandırılması ile kuruluşlara giriş çıkışların en aza indirilmesine yönelik uyarılar denetlenmelidir.

Yatılı kuruluşlarda kalanların dışarıya çıkmaları ve kuruluşlara ziyaretler durdurulduğundan bu kuruluşlara sürekli giriş çıkışı yapan sosyal hizmet emekçilerinin yeterli ve gerekli tedbirleri alarak kuruma giriş çıkış yapması sağlanmalıdır. Yatılı kuruluşlarda hizmet veren tüm sosyal hizmet emekçilerine de uygun kalitede, nitelikte ve sayıda kişisel koruyucu ekipman sağlanarak işçi sağlığı ve güvenliği sağlamalıdır.

Tüm sosyal hizmet kuruluşlarında hizmet veren ve hizmet alanlara yönelik eğitimler verilerek virüse karşı kişisel korunma yolları konusunda farkındalıkları artırılmalıdır.

Tüm kuruluşların dezenfeksiyonları sağlanmalıdır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dezenfektanların aşırı kullanımı cilde zarar verebilir

SONRAKİ HABER

İngiltere’de sağlık sistemine yama: 65 bin emekli sağlık çalışanı göreve çağrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...