13 Mart 2020 12:19

Kamuda çalışan 60 yaş ve üzerindekiler 12 gün idari izinli olacak

Hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, yöneticiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar, kronik hastalığı olanlar 16 Mart 2020'den itibaren 12 gün idari izinli sayılacak.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Türkiye’de koronavirüs tedbirleri kapsamında kamuda çalışanlar için de kararlar alındı. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, 13 Mart 2020 tarihli, 3 maddelik idari izin genelgesi yayımladı.

3 MADDELİK İZİN GENELGESİ

Yayımlanan genelgeye göre, hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelli çalışanlar, yöneticiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar, kronik hastalığı olanlar 16 Mart 2020'den itibaren 12 gün idari izinli sayılacak. Ancak bu karar Sağlık Bakanlığı tarafından kurum bünyesinde çalışan sağlık emekçileri için iptal edildi.

Ayrıca, okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu olan kadın çalışanların yıllık izin talepleri karşılanacak, yıllık izin hakkı olmayanlara mazeret izni verilecek.

BAKAN ZÜMRÜT DE AÇIKLAMA YAPTI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 60 yaş ve üzerinde olanların pazartesi gününden itibaren 12 gün idari izinli sayılacağını duyurdu.

Bakan Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler, yasal süt izni kullananlar, engelliler, yönetici pozisyonundakiler hariç 60 yaş ve üzerinde olanlar 16/03/2020 tarihinden itibaren 12 gün idari izinli sayılmıştır” dedi. 

KRONİK HASTALIĞI OLANLAR KOLAYCA İZNE AYRILABİLECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün gerçekleşen Bilim kurulu toplantısının ardından "Kamu çalışanlarından kronik hastalığı olanlar kolaylıkla izne ayrılabilecek, bu anlamda bir genelge de yayınlandı. Yurt dışından gelenlerin 14 gün idari izinli sayılmaları gerektiğiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığından karar çıktı” açıklamasını yaptı. 

İZMİR VE ANKARA BELEDİYELERİNDE AİLELERE İZİN

Okulların tatil edilmesinin ardından Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri de 12 yaşından küçük çocuğu olan ailelerin idari izinli sayılması kararı aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Halkın Hukuk Bürosu: Ölüm orucundaki Mustafa Koçak’a zorla müdahale edildi

SONRAKİ HABER

Öğrenciyi cinsel istismara maruz bırakan öğretmenin tutuklanması talebi reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...