12 Mart 2020 06:30
Son Güncellenme Tarihi: 12 Mart 2020 19:40

Koronavirüs nedeniyle kongre ve genel kurullar ertelenecek

Sağlık Bakanlığından edinilen bilgiye göre Türkiye'de yapılacak tüm kongre ve genel kurulların mayıs ayına kadar erteleneceği belirtiliyor.

İzmir | Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi/AA

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Koronavirüs salgını nedeniyle okulların tatil edilmesi, spor müsabakalarının seyircisiz oynanması tedbirlerine yenisi ekleniyor. Sağlık Bakanlığından edinilen bilgiye göre Türkiye'de yapılacak tüm kongre ve genel kurulların mayıs ayına kadar erteleneceği belirtiliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk Tabipler Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının aralarında bulunduğu sağlık meslek örgütleri, CHP Milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi ve Ali Şeker'in yer aldığı heyet ile görüştü. Koronavirüs salgınına ilişkin tedbirlerin ele alındığı görüşmede, Bakan Koca heyetin sorularını ve eleştirilerini yanıtladı.

Türkiye'de koronavirüsü teşhisi konulan kişinin hangi şehirde olduğunun açıklanmaması konusunda Bakan Koca, bu kararı kendisinin aldığını ve diğer şehirlerde alınacak tedbirlerde herhangi bir rehavetin oluşmamasını istediklerini söyledi. Meslek örgütleri ise koronavirüs vakası tanısı konulan kişinin bilgileri verilmese bile şehirin açıklanmasının halkın alacağı önlemlerde faydalı olacağını bildirdi.

ADANA, ANTALYA VE İZMİR'DE DE TESTLER YAPILACAK

Koronavirüsü testlerinin daha yaygın yapılması konusunda ise Bakan Koca, İzmir, Adana ve Antalya'da da testleri yapmayı planladıklarının sinyalini verdi.

Okulların tatil edilmesi ve spor müsabakalarının seyircisiz yapılması gibi kalabalık ortamlara ilişkin alınan önlemlere de bir yenisi daha geliyor. Buna göre tüm kongre ve genel kurullar Nisan ayı sonuna kadar ertelenecek. Bu konudaki kararın yarın açıklanması bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

Eskişehirlilere sorduk: Koronavirüs hakkında ne biliyoruz, yeterli önlemimiz var mı?

SONRAKİ HABER

Ordu'da çöp tesisine direnenlerin gözaltına alınmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...