12 Mart 2020 11:07
Son Güncellenme Tarihi: 12 Mart 2020 15:33

Koronavirüs zirvesi kararları: Eğitime ara verildi, maçlar seyircisiz oynanacak

Beştepe'deki koronavirüs toplantısı sona erdi. İlköğretim ve ortaöğretim eğitimine 16 Mart'tan itibaren bir hafta, üniversitelerin de 3 hafta tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının tespit edilmesinin ardından Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Sağlık Politikaları Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, ilköğretim ve ortaöğretimde eğitime 1 hafta ara verildiğini, üniversitelerin de 3 hafta tatil edildiği açıkladı. Ayrıca spor müsabakaları da nisan sonuna kadar seyircisiz oynanacak. Kalın açıklamasında Erdoğan'ın planlanmış yurt dışı seyahatlerinin de iptal edildiği söyledi.  

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

OKULLAR TATİL EDİLDİ 

"İlk, orta ve liseler, 16 Mart itibarıyla bir hafta tatil edilecek, ara tatil önceye alınmış olacaktır." 

"Öğrenciler, 23 Mart'tan itibaren bir hafta süreyle evden internet ve televizyon kanalları üzerinden eğitimlerine devam edecekler. Öğrenciler evde kalacaklar, evden eğitimlerine devam edecekler, 1 hafta olarak planlandı."

"16 Mart tarihinden itibaren üniversitelerimiz 3 hafta tatil edilecektir.

"Spor müsabakalarıyla uzmanların yaptığı tavsiyeler çerçevesinde spor müsabakaların Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanması kararı alınmıştır."

"Kamu personellerin yurt dışına çıkışları izne tabi olacak."

"Cumhurbaşkanımızın yurt dışı programlarını bir müddet erteliyoruz."

"(Koronavirüs tespit edilen hasta) Bu kişinin sağlık durumu iyi, karantinaya alınan kişilerle ilgili de sorun söz konusu değil."

14.15'te başlayan toplantı, 18.45'te sona erdi. Toplantıya; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu üyeleri katıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Oturumları koronavirüs nedeniyle iptal edildi

SONRAKİ HABER

Erdoğan ve Putin telefonda İdlib meselesini görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...