27 Şubat 2020 07:44
Son Güncellenme Tarihi: 27 Şubat 2020 10:58

İmralı Adası'nda çıkan yangının kontrol altına alındığı açıklandı

İmralı Adası'nın kuzeyindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan ve 8 mahkumun kaldığı İmralı Adası’nda, elektrik tellerinin teması sonucu çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.

İmralı Adası’nın kuzeyinde, saat 08.00 sıralarında yangın çıktı. Yangın söndürme helikopteri, 12 arasöz, 42 itfaiye personeli, 1 dozer, İmralı Jandarma Komando Ada Güvenlik Komutanlığına ait kepçe ve adada görevli 150 personel tarafından müdahale edilen yangın, saat 13.00 sıralarında kontrol altına alındı. Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen ve Bursa İI Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç da İmralı Adası’na giderek, yangın söndürme çalışmalarını takip etti. Soğutma çalışmaları sürerken, Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, yangının çevre aydınlatması için kullanılan elektrik direklerindeki tellerin şiddetli lodosun etkisiyle birbirine temas etmesi sonucu çıktığı belirtildi.

BAKAN SOYLU BİLGİYİ DOĞRULADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İmralı yakınında yangın" haberlerini doğruladı.

Bakan Soylu, İmralı'da değil yakınında yangın çıktığı, yangına müdahale edildiği şeklinde cevap verdi.

VALİLİK: YANGININ CEZAEVİ VE YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT ETMİYOR

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde adanın kuzeyinde yer alan, yaşam ve cezaevi yerleşkesini etkilemeyecek uzaklıkta olan Radar Tepe bölgesinde, çevre aydınlatma elektrik direklerindeki tellerin şiddetli lodosun etkisiyle birbirine çarparak oluşan kıvılcımların otları tutuşturmasıyla örtü ve orman yangını çıktığı belirtildi.

HDP: HÜKÜMET CİDDİ BİR AÇIKLAMA YAPMALI

İmralı’da çıktığı belirtilen yangına ilişkin HDP Genel Merkezi'nde açıklama yapan Milletvekili Ayşe Acar Başaran, "Hükümetten en kısa sürede ciddi bir açıklama bekliyoruz" dedi.  HDP heyetinin derhal İmralı’ya gönderilmesi çağrısı yapan Başaran, şöyle konuştu:

“Asrın Hukuk Bürosu ve ailesi de İmralı adasına gidip oradaki durumu gözlemleyip, Sayın Öcalan’ın sağlığı ve güvenliği konusunda kendi gözleriyle gözlem yapabilmek için başvuru yapmışlardır. Toplumdaki bu rahatsızlığı, panik havasını, kafalardaki bu soru işaretlerini giderebilecek net bir yaklaşım hemen, en kısa sürede; yarını, bir iki beklemeden en kısa sürede Sayın Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüşmesini sağlamaktır.”Başaran, "Hükümetten en kısa sürede ciddi bir açıklama bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Asrın Hukuk Bürosu da yazılı açıklama yaparak “Tecrit koşullarında her habere ciddiyetle yaklaşılmalı. Derhal İmralı'ya gitmeliyiz” açıklaması yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekonomist Önder: İktidarın söylemi ve ekonomik gidişat intiharı tetikliyor

SONRAKİ HABER

Haber-Sen İzmir Şubesi: Kaliteli hizmet verebilmek için yeterli personel istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...