Cemal Dursun'a veda: İnsanların sıkıntıya düştüğü zaman dayanacağı bir duvardı

Evrensel gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Emek Partisi Üyesi Cemal Dursun, ailesi, çalışma arkadaşları ve yoldaşlarının katıldığı kitlesel bir törenle uğurlandı.

18 Şubat 2020 07:11
Son Güncellenme Tarihi: 18 Şubat 2020 11:18
Paylaş

İstanbul'da yaklaşık bir haftadır kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Evrensel gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Emek Partisi Üyesi Cemal Dursun, ailesi, arkadaşları, gazete çalışanları ve yoldaşlarının katıldığı törenle uğurlandı. Törende yapılan konuşmalarda, Dursun’un direngenliğine, zorluklar karşısındaki yılmaz tavrına vurgu yapıldı. Dursun, memleketi Varto Rakasan'da toprağa verilecek.

Tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren Evrensel gazetesi İmtiyaz Sahibi Cemal Dursun için Emek Partisi Eyüp İlçe Örgütü önünde cenaze töreni düzenlendi. Evrensel gazetesi çalışanlarının, Emek Partisi üye ve yöneticilerinin, gençlerin ve yoldaşlarının yer aldığı, kitlesel bir katılımın olduğu törende, devrim ve sosyalizm marşları çaldı. Emek Partisinin bayrağı ile sarılmış tabutunun yanında Cemal Dursun’un fotoğrafı ve Evrensel gazetesi yer aldı. "Devrim ve sosyalizm mücadelemizde yaşatacağız" pankartının asıldığı törende, "Parti bayrağı daha daha yukarı", "Faşizme ölüm halka hürriyet", "Cemal Yoldaş ölümsüzdür", "Yaşasın devrim ve sosyalizm" sloganları atıldı. Cemal Dursun ve hayatını kaybeden devrimciler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

"ÖĞRENCİLERE BURS VERMEMİZDE BÜYÜK EMEĞİ VAR"

Uğurlama töreninde ilk sözü alan İstanbul'daki Vartolular Derneği Genel Başkanı İbrahim Ballıkaya şunları söyledi:

"Parti'nin ne kadar hayatındaysa Vartoluların da hayatında yer almıştır. Bugün Vartolular olarak, Vartolu üniversite öğrencilerine burs veriyorsak bunda Cemal Dursun'un büyük bir emeği vardır. Cemal Dursun'un öğrenci burslarında büyük bir katkısı olmuştur. Cemal Dursun'u kaybetmedik. Hep yüreğimizde yaşatacağız. Bizim için çok değerliydi. Kelimelerle anlatamıyorum. Işıklar yoldaşı olsun."

"CEMAL'E GÖRE İŞLERİN YÜRÜMESİ, İLERLEMESİ GEREKİRDİ"

Ballıkaya'nın ardından Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat söz aldı. Polat, konuşmasında şunları söyledi:

"Bir gazete orada ismi geçen yazarlarıyla, haberlerde imzası olan muhabiri ile bilinir. O gazetenin arkasında aslında çok büyük bir görünmeyen emek vardır. Matbaa işçileri, düzeltmenler, gazetenin aşçısı, temizlikçi, şöforü ve idari, mali işlerde görev yapan arkadaşlar. Cemal bizim gazetenin en meşaketli yerinde görev aldı. Bir süre spor sayfası editörlüğü yaptı ama uzun süre mali işlerden sorumlu bir arkadaşımızdı. Evrensel'in mali işlerinden sorumlu olmak demek sadece bir ayı planmak değil, her gün ayrı ayrı planmak demektir. Bunun yıpratıcı sonuçları da vardır".

Cemal Dursun'un karakteristik özelliklerine de değinen Polat, şu ifadeleri kullandı:

"Cemal, gazete sıkıntıya düştüğü zaman kendi sosyal ilişkilerini de kullanarak kaynak üretmeye çalışan bir yoldaşımızdı. Sabah gazeteye en erken gelenimizdi. Sosyal çevresinde dert dinleyicisi, sorun çözücüsüydü. İnsanların sıkıntıya düştüğü zaman dayanacağı bir duvardı. Çok titizdi. Diğer taraftan hayatında ilk defa hastaneye gitti. Pazartesi günü hastaneye gitti. Çok hızlı gelişti her şey. Onu ziyaret ettiğimizde tebessüm ile bizleri rahatlatmaya çalıştı. Çalışma arkadaşları ziyaret ettiğinde 'işinize bakın, ben iyiyim' dedi. Cemal'e göre işler aksamamalıydı, işlerin yürümesi, ilerlemesi gerekirdi. Hayatını hep böyle kurmuştur. Ve hepimiz için yoruldu Cemal. Ama bir hafta içinde kaybettik onu. Hiç birimizin yorulmasına fırsat vermedi. Ama şimdi en azından bütün yaptıkları için onu çok güçlü bir şekilde alkışlayalım"

"HEPİMİZİN GÖREVİ BU ÇABANIN KARŞILIĞINI VERMEK"

Son olarak Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel söz aldı. Tüzel, "Ezilen bir halkın bağrından doğdu. Gençliğinden bu yana, '80 öncesi zulme, diktatörlüğe karşı mücadele içerisinde pişti ve bu sanayi kentinde, işçi seferinin bir neferi olarak sınıfsız sömürüsürüz bir dünya mücadelesi içerisinde elinden geleni yaptı. Onun çalışma arkadaşları ve mücadele yoldaşlarının söylediği gibi, özgeçmişinde söylendiği gibi çokça meşakat içerisinde geçti yılları. İyi değerlere sahipti. Adı 'Evrensel İmtiyaz Sahibi' olsa da söylendiği gibi gazetenin hamalıydı, işçisiydi. İğnesinden ipliğe her sorununa, birlikte çalıştığı arkadaşlarının sorunlarına çözüm üreten bir arkadaşımızdı. Bu sıralar 25. yılını dolduracak olan gerçeğin sesi, işçi sınıfının, ezilen halkların sesi, bağımsızlığın, özgürlüğün, devrimin ve sosyalizmin sesi olan Evrensel gazetesinde bütün emeğini harcadı" dedi.

Tüzel konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"İçimizden biriydi. Hepimiz gibi bu ülkenin sorunlarını, dertlerini, acılarını anlamaya çalışan ama bununla yetinmeyen, bu sömürü dünyasına son vermek için mücadele etmenin, direnmenin zorunluluğunu gören bir yoldaşımızdı. Cemal Dursun yoldaşımızın bize emaneti, onun yüksünmeden çalıştığı gazetesinin, işçi basının, halkların sesinin daha da çoğalması, büyümesidir. Hepimizin görevi bu çabanın karşılığını paylaşmak, vermek ve uğurladığımız yoldaşların emeklerini daha çok büyütmektir. Cemal Dursun yoldaşımıza sözümüz de bu olsun. Hepimiz için örnek özellikleri olan, tıpkı şimdiye kadar kaybettiğimiz diğer yoldaşlarımız gibi kıymetlimizdi. Şimdi onun taşıdığı bu yüce idealleri, bu mücadele direncini burada bulunan genç yoldaşlarımız üstlenecektir. Cemal Dursun mücadelemizde yaşayacak" dedi.

ÇALIŞMA ARKADAŞLARI VE YOLDAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Törene, Cemal Dursun’un ailesi, yoldaşları ve Evrensel gazetesi çalışanlarının yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve sendika temsilcisi katıldı.

Cemal Dursun'un cenazesi, Varto'ya uğurlanmak üzere Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alibeyköy Cemevine götürüldü.

Cemal Dursun için yapılan törene katılanlar

(İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Tutuklu bulunan Reşit İlhan'ın annesi, 1 saatlik görüş için 745 km yol gitmek zorunda

SONRAKİ HABER

Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile 63 meclis üyesine "eş başkanlık" davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...