24 Aralık 2019 05:55

Kolombiya'da polis saldırsıyla yaşamını yitiren Dilan Cruz anıldı

Bogota'da hükümet karşıtı protestolarda polisin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Dilan Cruz için ölümünden bir ay sonra anma etkinliği yapıldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, polisin attığı gaz kapsülünün kafasına isabet etmesiyle ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilan Cruz için anma töreni düzenlendi.

Bogota'da hükümet karşıtı protestolarda, toplumsal olaylara müdahale birimi ESMAD’dan bir polisin attığı göz yaşartıcı gaz kapsülünün kafasına isabet etmesiyle ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilan Cruz için ölümünden bir ay sonra anma töreni düzenlendi.

NE OLMUŞTU?

Kolombiya’da protestolar, 21 Kasım’da ilan edilen genel grevle başlamıştı. Polisin protestolara katılanlara yönelik saldırısında 5 kişi hayatını kaybetmiş, aralarında polislerin de bulunduğu 1000’e yakın kişi yaralanmıştı. Farklı gruplarla diyalog halinde bulunan hükümetle müzakere masasına birkaç gün önce oturan sendikalar, özelleştirmelerden vazgeçilmesi, son 2 yılda öğrenciler ve yerlilerle varılan mutabakatlara sadık kalınması, barış anlaşmasının uygulanması, toplum liderleri ve muhtarlara yönelik suikastlar karşısında adım atılması, halka şiddet uygulayan ESMAD’ın lağvedilmesi, emeklilik ve ücretlerle ilgili yasa tasarısının geri çekilmesi ve vergilerin hafifletilmesi gibi taleplerde bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Gebze'de çocuk istismarı faili serbest bırakıldı, mahalle halkı tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik linç girişimine dair iddianame hazırlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...