29 Kasım 2019 17:52

BES Bursa Şubesi: OHAL Komisyonu lağvedilsin

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Bursa Şubesi, Adalet Bakanlığına, OHAL Komisyonunun lağvedilmesi ve ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi talebiyle dilekçe gönderdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Bursa Şubesi, OHAL Komisyonunun lağvedilmesi ve ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi talebiyle eylem yaptı.

Heykel’de bulunan PTT Şubesi aracılığıyla, komisyonun lağvedilmesi, ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi, idari yargıdaki mahkeme sınırlamasının kaldırılması ve yerel mahkemelerde dava açılmasının yolunun açılması taleplerini içeren dilekçeleri Adalet Bakanlığına faks çeken BES üyeleri ardından basın açıklaması gerçekleştirdi.

Açıklamada konuşan BES Bursa Şube Başkanı Ahmet Aydın, "Türkiye KHK’lerle yönetilen bir diktatörlüğe dönüşmüştür. OHAL KHK’leri iktidar dışındaki herkesi sindirme girişimi için kullanılmış, hâlâ da kullanılmaya devam edilmektedir" dedi.

İşlerinden hukuksuz şekilde atılan emekçiler için hukuk yollarının kapatıldığını belirten Aydın, evrensel hukuk normlarına uymayan, daha önce eşi benzeri rastlanmayan bir biçimde OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonunun kurulduğunu ifade etti. Komisyonun hukuki bir değerlendirme yapmak yerine adeta gerçeği yansıtmayan bilgi üzerine karar tesis ettiğini dile getiren Aydın, "Ülkede evrensel hukuk kurallarının işlemesini, OHAL Komisyonunun lağvedilmesini, özel yetkili mahkemelerin kaldırılarak davaların genel yetkili mahkemelerde görülmesini ve yargılama süresinin kısaltılmasını istiyoruz" dedi.

Yargı paketinde yapılacak bir düzenleme ile OHAL/KHK hukuksuzluğunun sonlandırılması talebini dile getiren Aydın, "Bütün üyelerimiz görevlerine dönene kadar, yaşanan bu hukuksuzluklar karşısında mücadele kararlılığı içinde olacağımızı buradan bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz” dedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çin vatandaşı olan Lisha Yu adlı kadın Bilecik'te ölü olarak bulundu

SONRAKİ HABER

Evo Morales: Sağcılar beni istifa etmeye zorladı, polis ve ordu güvenliği sağlamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa