28 Kasım 2019 09:34

Gazeteciler Kemal Sancılı ve İnan Kızılkaya'nın yargılandığı davada savcı ceza istedi

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin imtiyaz sahibi Kemal Sancılı ve eski sorumlu yazı işleri müdürü olan İnan Kızılkaya’nın yargılandığı davada savcı, gazeteciler için ceza istedi.

Gazeteci İnan Kızılkaya (solda) | Fotoğraf: Evrensel & Gazeteci Kemal Sancılı (sağda) | Fotoğraf: MA

Paylaş

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin imtiyaz sahibi Kemal Sancılı ile eski sorumlu yazı işleri müdürü olan İnan Kızılkaya’nın 2016 yılında gazetede yayımlanan üç haber nedeniyle yargılandığı davada mütalaasını veren savcı, Sancılı ve Kızılkaya’nın “zincirleme terör örgütü propagandası” ile cezalandırılmasını istedi.

Kızılkaya ile Sancılı’nın katılmadığı duruşmada Avukat Sercan Korkmaz hazır bulundu. Davada heyet değişikliği nedeniyle eski zabıtlar okundu.

SAVCI CEZA İSTEDİ

MA'da yer alan habere göre, duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, Sancılı ve Kızılkaya’nın “zincirleme terör örgütü propagandası yaptıkları" gerekçesi ile ayrı ayrı cezalandırılmasını istedi. Avukat, mütalaaya karşı savunma yapmak için süre talep etti. Avukatın talebini kabul eden mahkeme heyeti duruşmayı 10 Aralık 2019’a erteledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rize'de toplu ulaşıma yüzde 22 zam

SONRAKİ HABER

Tahir Elçi'ye seslendiler: Dosyan meçhule gönderilmek isteniyor, direneceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...