28 Kasım 2019 08:35

Özgür Gündem ana davasında açıklanması beklenen mütalaa okunmadı

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazar ve yayın danışma kurulu üyelerinin yargılandığı "Özgür Gündem ana davası"nda savcı izinli olduğu için mütalaa okunmadı, duruşma ertelendi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazarları ve yayın danışma kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 9 ismin yargılandığı davada, savcının izinli olması dolayısıyla bugünkü duruşmada açıklanması beklenen mütalaa okunmadı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 30 Ekim 2016 tarihinde kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yazarları ve yayın danışma kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 9 ismin yargılandığı ve “Özgür Gündem ana davası” olarak bilinen davanın 14’üncü duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 23'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada, yargılanan isimlerden Gazeteci İnan Kızılkaya, Yazar Ayşe Necmiye Alpay, İHD Eş Genel Başkanı Av. Emire Eren Keskin ile avukatlar duruşmada hazır bulundu.

SAVCI MÜTALAA İÇİN SÜRE TALEP ETTİ

Duruşmada, davaya bakan savcının yerine başka bir ismin yer aldığı görüldü. Sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ardından söz alan iddia makamı, dosyaya bakan cumhuriyet savcısının izinli olması nedeniyle dosyaya geçici olarak görevlendirildiğini belirterek esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için süre talebinde bulundu.

EREN KESKİN, TAHİR ELÇİ’Yİ ANDI

Ardından sanıklardan Avukat Eren Keskin söz aldı. Keskin, sözlerine ölüm yıl dönümü sebebiyle Diyarbakır Barosu Eski Başkanı Tahir Elçi'yi anarak başladı.

Yargılamalarının 3 yıldır devam ettiğini belirten Keskin, “Normal şartlarda bu celsede dosya hakkında mütalaa verilerek karara çıkması gerekmekteydi. Ancak iddia makamı değişikliği sebebi ile yine dosya karara çıkmayacak. Bu durum, adil yargılanma hakkımızı olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle duruşmanın mümkün olduğunca yakın bir tarihe verilmesini talep ediyorum” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Avukat Erdal Doğan da yargılamanın uzun sürmesinden ötürü mahkeme heyetinden mütalaa için kısa bir süre verilmesini talebinde bulundu.

İddia makamının süre talebini kabul eden mahkeme, duruşmayı 13 Ocak 2020 tarihine erteledi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası Af Örgütü: Ahmet Altan serbest bırakılmalı 

SONRAKİ HABER

2020 asgari ücreti için Türk-İş'ten ilk teklif: Yaşam maliyetinin altında olmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa