22 Kasım 2019 14:55

Irak'taki protestolara polis müdahalesi sürüyor: 4 kişi yaşamını yitirdi

Bağdat'taki protestolara polisin sert müdahalesi sürüyor. Polisin, halkın üzerine gerçek mermi ve gaz bombasıyla müdahalesinde bugün 4 kişi yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Irak'ın başkenti Bağdat'ta protestolar sırasında polisin müdahalesi sonucu 4 kişi hayatını kaybetti.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, polis, Sinek ve Ahrar Köprüsü arasındaki Reşadiye Caddesi'ndeki protestoya katılanlara gerçek mermi ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Hastane kaynakları halkın üzerine açılan ateş sonucu 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 kişinin de gaz bombasından etkilendiğini açıkladı.

Bağdat'ta 21 Kasım'da yine aynı bölgede yaşanan müdahalede 3 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi de yaralanmıştı.

Bağdat’taki Tahrir Meydanı’nda toplanan Irak halkı, polisin müdahalesi sonucu hayatını kaybedenler için anma töreni düzenledi.

NE OLMUŞTU?

Ülkede işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan eylemlerde şu ana kadar 300'ün üzerinde kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi yaralandı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devam eden eylemler sırasında İran'ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

Hükümetin açıkladığı reform paketleriyle ikna olmayan halk, polisin protestolarda şiddet kullanılması talimatı vermekle suçladıkları Başbakan Adil Abdulmehdi ve yolsuzluk iddiaları gerekçesiyle hükümetin istifasını istiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İşçi Partili adaylar Kuzey Londra'da halk toplantısı düzenledi

SONRAKİ HABER

Devlet Bahçeli'den "erken seçim" açıklaması: Zamanında, 2023 Haziran’da yapılmalıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...