27 Ekim 2019 15:41

Bağdat'ta gösteriler sürüyor: Halk rejimi devirmek istiyor

Irak'ta hükümet karşıtı gösteriler, "Halk rejimi devirmek istiyor" sloganıyla sürüyor. Hükümetin, internet ve sosyal medya mecralarına blokaj uyguluyor.

Fotoğraf: Murtadha Sudani/AA

Paylaş

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yeniden başlayan hükümet karşıtı gösteriler ikinci gününde devam ediyor. Bağdat’ın merkezi Tahrir Meydanı'nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Irak bayraklarıyla "Halk rejimi devirmek istiyor" sloganı attı. Polisin sert müdahalelerine karşı "barışçıldır, barışçıldır" ifadesiyle gösterilerin şiddet içermediği mesajı verildi. Gösteride yaralanan bazı vatandaşlar, ambulans aracında tedavi edildi.

Anadolu Ajansının haberine göre protestoları görüşmeyi gündemine alan Irak Meclisi, yeterli sayıya ulaşılmadığı için toplanamadı. Milletvekilleriyle üst düzey hükümet yetkililerinin, başkentte bulunan ve devlet erkanının ikamet ettiği Yeşil Bölge'yi terk ettiği belirtildi.

DİCLE NEHRİ'NDEN YÜZEREK YEŞİL BÖLGE'YE GİRMEYE ÇALIŞTILAR

Iraklılar, parlamento ve diğer hükümet binalarıyla yabancı misyon temsilciliklerinin bulunduğu Yeşil Bölge'ye girmeye çalışıyor ancak bu girişimler beton bariyerler, gaz ve ses bombalarıyla engelleniyor. Bir grup Iraklı, Dicle Nehri'nden yüzerek bölgeye ulaşmayı denedi ancak askeri birliklerin engeliyle karşılaştı.

SOSYAL MEDYAYA ENGEL DEVAM EDİYOR

Hükümetin internet ve sosyal medya mecralarına uyguladığı blokaj ise sürüyor. Iraklılar, internet bağlantısının aşırı zayıf olmasından ve seslerinin dış dünyaya erişmemesinden yakınıyor.

Irak halkının, işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle 1 Ekim'de başlattıkları gösteriler yaklaşık bir hafta sürmüş, cuma sabaha karşı yeniden başlamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

2019 yılı tarım destekleri de hayal kırıklığı oldu: Bu gidişle çiftçilik yapmayacağız

SONRAKİ HABER

Nurtepe ve Güzeltepeliler Evrensel ile dayanışma etkinliğinde buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...