20 Kasım 2019 17:38

MESS, Türk Metal'in ilk altı ay için yüzde 26,28'lik zam teklifini yüksek buldu

Türk Metal ile MESS arasında yürütülen toplu iş görüşmelerinin 4. oturumu Ankara'da yapıldı. MESS, Türk Metal'in ilk altı ay için yüzde 26,28'lik zam talebini yüksek buldu ve revize istedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Türk Metal ile MESS arasında yürütülen toplu iş görüşmelerinin 4. oturumu Ankara'da yapıldı. MESS, Türk Metal'in ilk altı ay için talep ettiği yüzde 26,28'lik zammı yüksek bularak aşağı yönde revize talep etti.

MESS ile Türk Metal arasındaki toplu iş sözleşmesinin bugün yapılan 4. oturumunda görüşülen konular şöyle:

  • Esnek çalışma ve telafi çalışması düzenlemelerinin sözleşmeye eklenmesi, denkleştirmenin 4 aya çıkarılmasını talep eden MESS’in teklifi Türk Metal heyetince reddedildi. Madde ertelendi.
  • Türk Metal'in dini bayram ve arife günlerinde yapılan fazla mesailerin %200 olmasına yönelik talebi MESS tarafından reddedildi. Madde ertelendi.
  • MESS, hafta tatilinde yapılan çalışmalarda daha yüksek fazla mesai ücreti uygulanan işyerlerinde 01.09.2019 tarihinden sonra işe giren işçiler için bu uygulamanın sona erdirilmesini talep etti. MESS’in teklifi Türk Metal tarafından reddedildi. Madde ertelendi.
  • MESS’in, ikramiyelerle ilgili olarak kıstelyevm (fiilen çalışılan günler) esası getirilmesi ve 12 ay sonunda ikramiyelerin toplu olarak ödenmesi yönündeki teklifi Türk Metal tarafından reddedildi. Madde ertelendi.
  • MESS'in 'Hafif İşlerde Çalışabilir' raporu olanların kendilerine gösterilen işi kabul etmedikleri takdirde iş akitlerinin kendileri tarafından feshedilmiş sayılarak ihbar tazminatı almadan işten ayrılması teklifi Türk Metal heyetince reddedildi. Madde ertelendi.
  • MESS tarafından getirilen Sosyal Sigortalar İle İlgili İzinler maddesinin (b) bendinde yer alan 5 gün ve daha fazla istirahat alınması durumunda SGK’nın ödemediği ilk 2 günün ücretinin işverence ödenmesi hükmünün kaldırılması teklifi Türk Metal tarafından reddedildi. Madde ertelendi.
  • MESS'in sözleşmede 2 ay olarak ifade edilen deneme süresinin 4 aya çıkarılması teklifi Türk Metal heyeti tarafından reddedildi. Madde ertelendi.
  • MESS, 'İşyerlerine stajyer alımında sendika üyelerinin çocuklarının öncelikli tercih edilmesi' hükmünün sözleşmeden tamamen çıkarılmasını teklif etti. Teklif, Türk Metal tarafından reddedildi. Madde ertelendi.

Türk Metal ile MESS arasındaki bir sonraki görüşme, 4 Aralık 2019 tarihinde saat 10:00’da İstanbul’daki MESS Merkez Bürosunda yapılacak.

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Ahmet Takan evinin önünde saldırıya uğradı

SONRAKİ HABER

IŞİD’in insanlığa karşı suçu hakim karşısında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...