13 Kasım 2019 06:33

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca komisyonda konuştu, bakanlık bürokratları alkışladı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sunumunu bitirmesinin ardından bakanlık bürokratlarının kendisini alkışlamasına CHP milletvekilleri tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca (ortada) & Bakan Yardımcısı Emine Alp Meşe (sağda) & Bakan Yardımcısı Muhammet Güven (solda) | Fotoğraf: Aytuğ Can Sencar/AA

Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunumunu gerçekleştiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın bakanlık bürokratları tarafından alkışlanmasına Komisyon Üyesi Mehmet Bekaroğlu, “Parti devletidir bu” diyerek tepki gösterdi. Bakan Koca, içtüzük ve teamüllere aykırı alkışa tepki gösterilmesi üzerine, olayın organize bir iş olmadığını belirterek “Bu konuda kusura bakmayın, arkadaşların heyecanını bağışlayın” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığının 2020 yılı bütçesi görüşüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sunumunu tamamlamasının ardından bakanlık bürokratları Koca’yı alkışladı. Bürokratların bakanı alkışlamasına muhalefet milletvekilleri tepki gösterdi.

"HALKTAN ALKIŞ ALAMIYOR, KENDİ KENDİNİ ALKIŞLATIYOR"

Duruma tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Anıtkabir'de kendinizi alkışlatıyorsunuz, camide kendinizi alkışlatıyorsunuz, Mecliste kendinizi alkışlatıyorsunuz. Halkın alkışını alamıyorsunuz, peşinizde getirdiğiniz bürokratlara kendinizi alkışlatıyorsunuz" dedi. Bekaroğlu, 10 Kasım anma programı sırasında partili gençlere "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde slogan attırılmasını, yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çamlıca Camiinde kendisini alkışlatmasını ve Bakan Koca'nın bütçe görüşmeleri için beraberinde getirdiği bakanlık bürokratlarına TBMM'de kendisini alkışlatmasını parti devletinin sonucu olan uygulamalar olarak niteleyerek "Her yerde alkışlatın! Camide alkışlatın, Anıtkabir'de alkışlatın, her yerde kendinizi alkışlatın! İşiniz gücünüz yok. Parti devletidir bu, parti devleti" diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise “Bugüne kadar TBMM’de kendisini alkışlatan ilk bakan olarak tarihe geçtiniz. Aynı zamanda bu, parti devletinin bir göstergesidir. Yani memur kendi bakanını alkışlıyor. Halbuki içtüzük hükümlerine göre burada alkışlamaları yasaktır” şeklinde konuştu.

BAKAN, "HEYECANDAN KAYNAKLANDI" DEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gelen tepkiler üzerine alkış olayının organize bir iş olmadığını, bürokratların heyecanından kaynaklandığını söyleyerek “Kusura bakmayın” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Metin İlgün'ün ardından | Parti işçisi, sıra neferi

SONRAKİ HABER

Bilirkişi raporu: Berkin Elvan’ı vuran polis, biber gazı silahı konusunda bilinçli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...