28 Ekim 2019 14:54

İzmir'de 2 çocuğuna cinsel istismarda bulunan erkek beraat ettirildi

İzmir’de iki çocuğuna cinsel istismarda bulunan A.K'nin yargılandığı davada çocukların beyanı ve tanıkların ifadesine rağmen beraat kararı verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir’de geçen yıl 5 ve 7 yaşında iki çocuğuna cinsel istismarda bulunan A.K'nin yargılandığı davanın 4’üncü duruşmasında çocukların beyanı ve tanıkların ifadesine rağmen beraat kararı verildi.

İzmir'de 12 Eylül 2018 tarihinde 5 ve 7 yaşında iki çocuğuna cinsel istismarda bulunan A.K'nin 4'üncü duruşması Karşıyaka Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanık A.K. ve avukatı hazır bulundu. Duruşmayı takip etmek isteyen Kadın Meclisleri üyeleri, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve İzmir Barosu Çocuk Hakları Komisyonu temsilcilerinin müdahillik başvurusunda bulundu.

MÜDAHİLLİK KABUL EDİLMEDİ

Kimlik tespitiyle başlayan davada, müdahillik talepleri kabul edilmedi. Bunun üzerine İzmir Barosu temsilcisi Avukat Zerre Şengül Kaya, baronun dosyaya talep etmeksizin katılma hakkının olduğunu ve davanın daha soruşturma aşamasındayken baronun bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Duruşmada tanık öğretmen beyanında iki kardeşten birinin anlatımlarını dinlediğini, çocukla ilgilenecek zamanı olmadığı için rehberlik öğretmenine gönderdiğini söyledi.  

İSTİSMARI KANITLAR NİTELİĞİNDE

Söz alan çocukların avukatı mahkemeye, sanık A.K.’nin boşandığı kadının İzmir Adliyesi 18. Asliye Hukuk Ceza Mahkemesi’nden aldığı, A.K.’nin daha önce çocukları kaçırma girişiminde bulunduğuna ve nafaka yükümlülüğünden kaçtığına dair “hükmün geri bırakılması kararlı” belgeyi sundu. Çocukların, Çocuk İzlem Merkezi’ndeki (ÇİM) beyanlarında sanığın tatillerde çocuklara cinsel istismarda bulunduğunu kanıtlar nitelikte konuştuğunu, ardından çıkarıldıkları mahkemede farklı beyan vermelerinin ise mahkeme ortamından korkmuş olmalarından kaynaklandığını belirtti. Ayrıca çocukların annesi, farklı tanıkların olduğunu ancak beyanda bulunmaktan korktuklarını da ekledi.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Hakim sık sık müdafi avukatların itirazlarına sert yanıtlar vererek avukatların usule uygun davranmadıklarını beyan ederek zapta geçti. Savcı sanık A.K.’nin beraatı yönünde mütalaa verirken verilen aranın ardından dava hakimi, duruşmayı karara bağladı. Hakim, savcının mütalaasını kabul ederek A.K.’yi temyiz yolunu açık bırakarak, beraat etti. 

"DEVLETİN GÖREVİ ÇOCUKLAR İÇİN ADALETİ SAĞLAMAKTIR"

Duruşma öncesi adliye önünde İzmir Kadın Meclisleri adına konuşan Beyza Tunç, sanığın dava edildiğinden bu yana tutuksuz yargılandığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Sanık, işi gereği küçük çocuklarla çalışıyor. Soruyoruz; sanığın tutuklu yargılanması için kaç çocuğun daha istismara uğraması gerek? Yasa uygulayıcılara sesleniyoruz: Adaleti erteleyemezsiniz. Sanık öncelikle tutuklu yargılanmalı ve bir an evvel hak ettiği cezayı almalıdır. Çocukların geleceğini karartacak her adımdan vazgeçin. Acil olarak çözüm getireceğiniz durum çocuk istismarını önlemektir. Devletin görevi çocuklar için adaleti sağlamaktır. Yerine getirmeniz gereken sorumlulukları buradan bir kez daha hatırlatıyoruz: Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni, Çocuk Koruma Hizmetlerini Koordinasyon Strateji Belgesi'ni, İstanbul Sözleşmesi'ni, Uluslararası Lanzorate Sözleşmesi'ni tam olarak uygulayın.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trump: Bağdadi operasyonunun videolarını yayımlamayı düşünüyoruz

SONRAKİ HABER

ABD, İran’a yönelik yaptırımları maksimum seviyeye çıkaracağını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...