26 Ekim 2019 18:47

Altın Portakal Film Festivalinin onur ödülleri sahiplerine verildi

56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin galası kırmızı halı geçişiyle başladı. Açılış töreninde onur ödülleri de sahiplerine verildi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 56'ncısı düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin galası kırmızı halı geçişiyle başladı.

Sinema ve televizyon dünyasının ünlü isimleri, Antalya Spor Salonu önündeki kırmızı halıda yürüyerek gazetecilere poz verdi.

Kırmızı halıda eşi Pervin Ersoy ile yürüyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, 56'ncısı düzenlenen festivale katıldığı için mutlu olduğunu söyledi.

ONUR ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılış töreninde, "onur ödülleri" sahiplerini buldu. Sanatçılar Selma Güneri ve Ahmet Mekin'e onur ödülü, Can Kolukısa'ya ise Yıldırım Önal Anı Ödülü verildi.

Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek festivali yeniden kucakladıkları için tüm Antalyalılara ve sanatçılara teşekkür ettiğini söyledi.

Ülkenin geçirdiği zor günlerde festivalin bir nefes olmasını dilediğini anlatan Böcek, Altın Portakal'ın kendisi için değer, umut, hayal etmek, inanmak, çocukluğu ve okul yılları anlamına geldiğini ifade etti.

Böcek, 1970'li yıllarda at arabası ile korteji izlediklerini anlatarak, “Sinema benim hayalimdi. 15 yaşında kazandığım ikramiye ile bir sinema makinesi aldım. Okul yıllarında Antalya'nın farklı yerlerinde sinema oynattım. Açık hava seyyar sinema gösterimi yapardım. Açık hava sinemamı oluşturmamı sağlayan o makinenin yansıttığı ışık o yıllarda benim hayatımı aydınlattı hala da aydınlatmaya devam ediyor. Antalyalıların özünde sinema aşkı vardır” şeklinde konuştu.

"ANTALYA FESTİVALİNİN KOKUSU, HAVASI BAŞKA HİÇBİR YERDE YAŞANMAZ"

“Türk sinemasının sultanı" Türkan Şoray ise konuşmasına başlarken duygulandı. Sinema sanatının tüm insanlığın ortak değeri olduğunu dile getiren Şoray, duygularını şöyle dile getirdi:

“Bana bu alkışlarınızla, teveccühünüzle, bu sıcaklığınızla yaşattığınız mutluluğu kelimelerle anlatmam mümkün değil. Festivalin esas sahipleri Antalyalıların katkılarıyla bu akşam muhteşem bir açılış oluyor. Burası adeta bir şölen yeri. Festival, sanatsever Antalyalıların desteğiyle her yıl biraz daha güçlendi ve ülkemizin en kalıcı festivali haline geldi. Festival, Türk sineması için bir gurur oldu. Antalya festivalinin kokusu, havası başka hiçbir yerde yaşanmaz.”

Ödülünü kendisi gibi oyuncu olan oğlu Emrah Kolukısa'dan alan Can Kolukısa, hayatının en büyük ve önemli ödülünü aldığını vurguladı.

Ödülünü Başkan Böcek ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun elinden alan sanatçı Ahmet Mekin ise kendisini ödüle layık gören herkese teşekkür ederek, festivalin daima Türk sinemasının arkasında durduğunu kaydetti.

Sanatçı Selma Güneri ise ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un elinden aldı.

Güneri, Yeşilçam'ın Türk sineması demek olduğunu, Yeşilçam'ın sinemanın özü anlamına geldiğini belirterek, “Yeşilçam'ı hiçbir zaman göz ardı etmemek gerekli” dedi.

Gecenin sonunda Candan Erçetin ve Anjelika Akbar konser verdi. (Antalya/AA)

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da kadınlar 25 Kasım’a kadar her cumartesi oturma eylemi yapacak

SONRAKİ HABER

Lübnan'da yol kapatan halka asker saldırdı, çok sayıda kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...