19 Ekim 2019 13:43

Putin görüşmesi öncesi Erdoğan: Bir hal çaresi bulmamız lazım

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Salı günü gerçekleştirilecek Putin görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kayseri’de toplu açılış töreninde konuştu. Salı günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştireceği görüşmeye değinen Erdoğan, operasyon bölgesinin bazı bölümlerinde Suriye ordusu ve Rusya’nın bulunduğunu hatırlatarak “Bir hal çaresi bulmamız lazım” dedi.

Suriye’de düzenlenen operasyona ilişkin konuşan Erdoğan, “Kimseye kulak asmadık kendi planlarımız doğrultusunda harekata devam ettik. Baktılar ki Türkiye’yi sahadaki teröristler durduramayacaklar başka yolu seçtiler. Maalesef son 9 günde ülkemize karşı her türlü çirkinlik sergilendi. Yüzlerdeki maskeler düştüğü için kimin kim olduğunu gördük” dedi.

“AYNI ŞEY REJİM İÇİN DE GEÇERLİ, OLMAZSA KENDİ PLANIMIZI UYGULARIZ”

“Vardığımız mutabakatı 13 maddelik metne dönüştürdük. Olursa olur, olmazsa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder” diyen Erdoğan bunun Suriye hükümetinin kontrolündeki bölgeler için de geçerli olduğunu savundu. Rusya Devlet Başkanı Putin’le yapacağı görüşmeye değinen Erdoğan, “Harekat bölgemizin bir kısmında Rusya korumasındaki rejim güçleri bulunuyor. Meseleyi Putin’le ele alacağız. Bir hal çaresi bulmamız lazım. Aynı durum orada da geçerlidir; olursa olur, olmazsa kendi planlarımızı uygulamaya devam ederiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Brexit anlaşmasının oylaması ertelendi

SONRAKİ HABER

Artvin Valiliğinden "kız yurdunda yer yatağı" iddialarına açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...