18 Ekim 2019 06:45

Antalya'da bir öğretmenin, okul müdürü tarafından darbedildiği iddiasına tepki

Antalya'da bir ilköğretim okulunda görevli öğretmenin, okul müdürü tarafından darbedildiği iddiası okul önünde protesto edildi.

Fotoğraf: Murat Yaşar/Evrensel

Paylaş

Antalya'da bir ilköğretim okulunda görevli öğretmenin, okul müdürü tarafından darbedildiği iddiası okul önünde protesto edildi.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulunda Öğretmen A.U., Okul Müdürü B.T. tarafından darbedildi. Eğitim Sen Antalya Şubesi, yaşananları kınamak ve eğitimde yaşanan şiddete dikkat çekmek için 17 Ekim'de okulun önünde basın açıklaması yaptı.

Basın metnini okuyan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Okul Müdürü B.T.'nin, sırtı dönük durumdayken Eğitim Sen Üyesi Öğretmen A.U.'ya saldırdığını söyleyerek, "Arkadaşımızı başından yaralayarak üç günlük rapor almasına neden olmuştur" dedi. Daha önce Konyaaltı İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün nezaketsiz bir tavırla "Devlet kurumları kamunundur… İl ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri orayı işgal eden zatların kendi şirketleri ya da çiftlikleri değildir" ifadelerini hatırlatan Öztürk, "Bu ülke, anayasasında yazdığı gibi hâlâ bir hukuk devletidir. Bu kişiler, hangi makamlara ya da kimlere güvenerek bu pervasızlığı gösterebiliyor? B.T. acaba İlçe Milli Eğitim Müdürü'nden mi almaktadır bu cesareti?" ifadelerini kullandı.

Öğretmene saldırdığı ileri sürülen B.T.'nin görev yerinden uzaklaştırılması değil, meslekten atılması ve hapis cezası alması gerektiğini belirten Öztürk, "Sanki üyemiz de kusurluymuş, saldırıda bulunan diğer bir tarafmış gibi uygulama yapılmasını kabul etmiyoruz. Alınan kararın gözden geçirilerek üyemizin yer değişikliğinden vazgeçilmesini talep ediyoruz. Bizim için öğretmen olma vasfından uzaklaşmış, bir eğitim kurumunu yönetmesi mümkün olmayan bu şahısla hukuksal olarak mücadele edeceğiz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Valiliğini bu tür olumsuzlukların bir daha yaşanmaması adına uyarmak istediklerini vurgulayan Öztürk, "Okullarda, işyerlerinde iş barışının sağlanması için buraların her tür zorbalıktan, şiddetten arındırılması gerekmektedir" dedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Booking.com için mahkemeden "haksız rekabet" kararı

SONRAKİ HABER

Nusaybin'de İHA muhabirinin şikayet ettiği öğretmenler görevden uzaklaştırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...