15 Ekim 2019 13:01

Gazeteciler Semiha Şahin ve Pınar Gayıp'ın yargılandığı dava ertelendi

Gazeteciler Semiha Şahin ve Pınar Gayıp'ın yargılandığı davada mahkeme, adli kontrol kararının devamına karar verdi.

ETHA Muhabiri Pınar Gayıp ve ETHA Editörü Semiha Şahin.

Paylaş

ETHA Editörü Semiha Şahin ve Muhabiri Pınar Gayıp'ın "Terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla yargılandıkları davada mahkeme adli kontrol kararının devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 11 Aralık’a ertelendi.

Etkin Haber Ajansı (ETHA) Editörü Semiha Şahin ve Muhabiri Pınar Gayıp'ın "Terör örgütü üyesi olmak" ve "Terör örgütü propagandası yapmak" iddiasıyla yargılandıkları davanın duruşması, İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Şahin ve Gayıp’ın katılmadığı duruşmada, avukatlar hazır bulundu. Avukatlar, Şahin ve Gayıp hakkındaki adli kontrol uygulamalarının kaldırılmasını talep etti. Talebi reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 11 Aralık’a ertelendi.

ETHA Çalışanı Adil Demirci ile ESP ve SGDF üyelerinin yargılandığı davanın duruşması da İstanbul 25’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, il dışı yasağı bulunan sanıkların il dışı çıkış yasağını kaldırdı. Adli kontrol uygulamaları bulunanların adli kontrollerinin devamına karar veren mahkeme, yurt dışı yasağının kaldırılması yönündeki talebi de reddetti.

Mahkeme duruşmayı 13 Şubat 2020’ye erteledi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de işçilere operasyona ilişkin bildiri dağıtan EMEP'liler ifadeye çağrıldı

SONRAKİ HABER

Ayvalık Karaayıt'ta madenci şirket Bilfer'e geçit yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa