13 Haziran 2019 11:47

Gazeteciler “ev hapsi” şartıyla tahliye edildi

Etkin Haber Ajansı editörü Semiha Şahin ve muhabiri Pınar Gayıp'ın ev hapsiyle tahliye edilmesine karar verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Semiha Şahin ve muhabiri Pınar Gayıp'ın tutuklu yargılandığı davanın beşinci duruşması Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi, 23. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mahkeme ara kararında Gayıp ve Şahin'in ev hapsiyle tahliye edilmesine karar verdi.

Duruşma gazeteci Semiha Şahin ve Pınar Gayıp, savunması ile devam etti. Tutuklu gazeteciler duruşmaya gelen gazetecilerin dayanışması için teşekkür ederek savunmalarına başladılar.

Duruşmada ilk sözü tutuklu gazeteci Semiha Şahin aldı. Şahin, "İsnat edilen suçlamaların düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında kaldığını düşünüyorum. Başından beri gazeteci olduğumu ve yaptığım işin suç olmadığını söylüyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Pınar Gayıp ise şunları söyledi: "Beş duruşmadır burada gazetecilik yaptığımızı ispat etmeye, gazeteciliğin suç olmadığını, gazeteciliğin haber yapmak olduğunu ve bunları paylaşmak olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Artık tahliyemize karar verilmesini istiyoruz."  Tutuklu gazetecilerin avukatları da savunmalarında gazetecilerim tahliye talep etmesi gerektiğini vurguladı.

Mahkeme, ara kararında "dosya kapsamındaki delil durumu, yargılamanın geldiği aşama, sanığın tutuklulukta geçirdiği süre, karartılma ihtimali bulunan bir delilin kalmamış olması" gerekçeleriyle adli kontrol tedbiriyle sanıkların tahliyesine karar verildi.

Mahkeme, adli kontrol tedbirinin "konutu terk etmeme zorunluluğu" şeklinde olmasına hükmetti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tahir Elçi protestosuna açılan davada beraat

SONRAKİ HABER

Aliağa Belediyesinden atılan işçilerden çağrı: Hak gasplarına karşı birleşelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...