15 Ekim 2019 11:16

Erdoğan Wall Street Journal'a yazdı: Arap Birliği meşruiyetini tamamen kaybetmiştir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye operasyonuna tepki gösteren Arap Birliği’nin meşruiyetini kaybettiğini iddia etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye’ye gerçekleştirilen operasyona ilişkin Amerikan Wall Street Journal’a makale yazdı. Erdoğan, “Operasyon Suriye'nin egemenlik hakkının ihlalidir” diyen Arap Birliği’nin meşruiyetini yitirdiğini ileri sürdü.

Arap Birliği'nin bazı sorulara yanıt vermesi gerektiğini  vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Türkiye'nin Suriyeli sığınmacıları vatanlarına kavuşturma çabalarından bu kadar rahatsızlık duyan bu ülkeler, kaç savaş mağduruna kapılarını açmıştır? Suriye'de yaşanan insani krizin sona erdirilmesi için ne tür katkılarda bulunmuşlardır? İç savaşı bitirmek için hangi siyasi girişimleri desteklemişlerdir? Açıklamaları Arap halkının gerçek görüş ve duygularını yansıtmayan Arap Birliği artık meşruiyetini tamamen kaybetmiştir.

Uluslararası toplum, Suriye krizinin tüm bölgeyi bir istikrarsızlık girdabının içine çekmesini engelleme fırsatını kaçırmıştır. Birçok ülke, bu ihtilafın düzensiz göç ve artan terör saldırıları gibi olumsuz yan etkilerini tecrübe etmiştir. Barış Pınarı Harekatı, uluslararası topluma, Suriye'deki vekalet savaşlarının bitirilmesi ve bölgede barış ve istikrarın yeniden hakim kılınması için Türkiye'ye destek verme fırsatını bir kez daha sunmaktadır. Avrupa Birliği ve dünya, Türkiye'nin çalışmalarını desteklemelidir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Osmaniye'de trenin çarptığı 2 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Suriye'ye silah gönderdiler, dünyanın her yerinden terörist gönderdiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa