26 Eylül 2019 10:47
Son Güncellenme Tarihi: 26 Eylül 2019 16:29

İstanbul'daki depreme ilişkin Türk Telekom ve Turkcell'den açıklama

Türk Telekom, İstanbul'daki deprem sebebiyle, mobil hatlarda yoğunluk kaynaklı kesinti olduğunu kabul etti. Turkcell de "Ses aramalarında yoğunluk yaşanmaktadır" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İstanbul'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası GSM operatörler sınıfta kaldı, vatandaşlar yakınlarına ulaşmakta güçlük çekti. Türk Telekom ve Turkcell konuya ilişkin açıklama yaptı.

TÜRK TELEKOM: YOĞUNLUK KAYNAKLI KESİNTİ SÖZ KONUSU

Türk Telekom, İstanbul'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sebebiyle mobil hatlarda yoğunluk kaynaklı kesinti söz konusu olduğunu kabul etti. Kurum, şirketin sabit ses, geniş bant ve fiber altyapısında ise herhangi bir kesinti ve sorun bulunmadığını duyurdu.

Türk Telekom tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Abonelerimize daha iyi hizmet vermek için teknoloji altyapımızı yenileme çalışmaları devam ederken, 26.09.2019 saat 14:00’de İstanbul’da 5.8 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir.

Yaşanan deprem sonrasında sesli aramalardaki trafik yoğunluğu nedeniyle mobil iletişimde aksaklık yaşanmıştır.

Sorun sadece mobil iletişimi olumsuz etkilemiş olup sabit ses, geniş bant ve fiber altyapı hizmetlerimizde bir sorun oluşmamıştır.

Uzman ekiplerimizin titiz çalışmaları sonucu abonelerimizin büyük bir bölümünün iletişimi normalleşmiştir. Kısa bir süre sonra tüm abonelerimiz normal hizmetlerini almaya başlayacaktır.

Yaşanan bu aksaklık nedeniyle üzüntülerimizi belirtir, süreçten etkilenen tüm abonelerimizden özür dileriz."

TURKCELL: SES ARAMALARINDA YOĞUNLUK YAŞANMAKTADIR

Turkcell’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da şu ifadelere yer verildi:

"Silivri açıklarında meydana gelen depremden dolayı ses aramalarında yoğunluk yaşanmaktadır. Hizmet dışı kalan sahamız bulunmamaktadır. 4.5G ve fiber altyapımız kesintisiz hizmet yapmaktadır. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'nin İzmir'deki demokrasi nöbeti ikinci gününde

SONRAKİ HABER

İzmir Çiğli'de ilkokulda istismar iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa