26 Eylül 2019 09:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "On binlerce deprem toplanma alanı var" dedi

Cumurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da yaşanan depremle ilgili konuştu. Böyle anlarda asılsız haberlere itibar edilmemesi gerektiğini söyleyen Erdoğan on binlerce deprem toplanma alanı olduğunu iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: Emrah Yorulmaz/AA

Paylaş

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da meydana gelen depreme ilişkin, "Oldukça ciddi sayılabilecek büyüklükteki bu depreme rağmen küçük birtakım hasarlar dışında yüreğimizi yakacak bir haber şu ana kadar almadık" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de gerçekleşen Birleşmiş Milletler (BM) 74'üncü Genel Kurulu dönüşünde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde açıklamalarda bulundu.

New York'tan dönerken Türkiye hava sahasına girdiklerinde İstanbul ve çevresini etkileyen Silivri merkezli bir deprem haberi aldıklarını belirten Erdoğan, "Bu tür zamanlarda çok açıklama yapanlar olur. Bu tür açıklamalar kimseyi yanıltmasın, şaşırtmasın. Az önce sosyal medyada baktım bir kadın bir tweet atmış, bu tweette 'köprüleri kullanmayın, köprü halatları koptu...' Böyle densizlik yapanlar da var. Bunu adeta fırsata çevirmek isteyenler var. Böyle bir şey söz konusu değil. Allah'a hamdolsun 8 kadar bir yaralanma olayı söz konusu. Bunlar da hafif yaralı olanlar. Bunun dışında binalarda bazı yerlerde hafif hasarlar söz konusu. Bunlar da yakın takipte devam ediyor. Oldukça ciddi sayılabilecek büyüklükteki bu depreme rağmen küçük birtakım hasarlar dışında yüreğimizi yakacak bir haber şu ana kadar almadık. Bütün kaymakamlıklarımız, hepsi AFAD'ın İstanbul genelindeki bütün birimleri yakın takipte. Olaylar takip ediliyor" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplanma alanlarına ilişkin bazı açıklamaların yapıldığını belirterek "İstanbul'da AFAD'ın bırakın yüzlerce, binlerce, on binlerce şu anda ilan edilmiş toplanma alanları söz konusudur, vardır. Ve bunlar kendi sitesinden de AFAD'ın sürekli olarak yayımlanmaktadır. Bunun tabii bir de sürekli güncellenmesi de söz konusudur. Öyle toplanma alanları vardır ki bugün toplanma alanıdır ama yarın il veya ilçe planlarında yapılan değişiklikle belki sahipleri orayı farklı şekilde değerlendirir, onun yerine daha farklı yerde bir başka toplanma alanını da AFAD ilan edebilir. Yani bunların hepsi değişkendir" dedi.

AKP'li Binali Yıldırım, Şubat 2019'da İstanbul Maltepe'de yaptığı bir konuşmada, depremde toplanmak için yeşil alanların yetersiz olduğunu ifade etmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de çevre katliamına karşı çözüm tartışıldı

SONRAKİ HABER

Tarım Bakanlığının kestiği 110 milyon TL’lik cezanın akıbeti belli değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...