13 Eylül 2019 09:20

10 Ekim Avukatları: Katliamların failleriyle yapılan görüşmeler açıklanmalı

10 Ekim Ankara Katliamı avukatları, IŞİD’in Türkiye Emiri İlhami Balı’nın MİT yetkilileriyle görüştüğü iddiaları ile ilgili yetkililere çağrı yaptı.

Fotoğraf. Evrensel

Paylaş

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, bazı yabancı basın organlarında yer alan IŞİD’in Türkiye Emiri İlhami Balı ile MİT’in Ankara’da görüştüğü iddiasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 10 Ekim Ankara Katliamı ve Suruç Katliamı dahil olmak üzere pek çok katliamın sorumluları arasında gösterilen IŞİD’in Türkiye Emiri İlhami Balı’nın kamu görevlileri ile ilişki kurduğu iddialarının yeni olmadığı belirtilen açıklamada, söz konusu haberde Balı tarafından kullanıldığı belirtilen numaralardan biri hakkında 10 Ekim katliamından iki buçuk ay önce Kilis Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dinleme kararı verildiği hatırlatıldı.

BALI’NIN GÖRÜŞMELERİNE İLİŞKİN GİRİŞİMLERİMİZ HALA SONUÇSUZ

Açıklamada şöyle denildi:
“Bu soruşturma kapsamında Balı’nın daha önce de kamu görevlileri ile yapmış olduğu konuşmaların tespit edilmiş ve bu bilgilerin 10 Ekim Ankara Katliamı davasının sürmekte olduğu Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesine 4 Nisan 2018 tarihli duruşmada sunulmuştur. Katliamdan hemen önce yapılan telefon görüşmelerini gerçekleştiren ve Balı’nın katliamdan hemen önce rahatlıkla sınır geçişlerini organize etmesini sağlayan kamu görevlileri hakkında Kilis Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştu. Ancak suç duyurularımız da sonuçsuz kalmış, şikayetlerimiz Anayasa Mahkemesine taşınmıştır.”

‘EŞİNİN DURUŞMADA DİNLENMESİ ENGELLENDİ’

Balı’nın organize ettiği sınır geçişlerini engellemeyen kamu görevlileri hakkında yaptıkları suç duyurusuna halen yanıt verilmediği vurgulanan açıklamada, eşi Hülya Balı’nın dinlenmesinin de faaliyetlerinin açığa çıkartılması için kritik bir öneme sahip olmasına rağmen tanıklıktan çekilme hakkı olduğu gerekçesiyle Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hukuka aykırı olarak engellendiği ifade edildi.

‘KATLİAMIN AYDINLATILMASI ENGELLENİYOR’

Balı’ya ilişkin bu son haberin Balı’nın faaliyetlerinin istihbarat birimleri tarafından katliam öncesinde ve sonrasında takip edildiğini gösterdiği belirtilen açıklamada, “Ortaya çıkan pek çok delile, ailelerimizin ve yaralılarımızın ısrarlı adalet taleplerine rağmen katliamın bir numaralı ismi olduğu iddia edilen Balı’nın faaliyetleri ve ilişkileri karanlıkta kalmaya devam etmekte, aydınlatmaya yönelik girişimlerimiz de yetkili makamlar tarafından çeşitli şekillerde engellenmektedir” denildi. İlgili makamlara çağrıda bulunulan açıklamada, Balı ile görüşen, Balı’nın sınır geçişlerini engellemeyen kamu görevlileri hakkındaki şikayetlere ilişkin etkin bir soruşturma yürütülmesi ve görüşmelerin kamuoyu ile paylaşılması istendi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Esenyurt'ta 6 yaşındaki çocuk silahla oynarken kendini vurdu

SONRAKİ HABER

Toplusözleşme sürecine giderken TOFAŞ üretime ara verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa