06 Eylül 2019 07:27

HDP: IŞİD’li İlhami Balı ile MİT görüştü mü?

HDP'li Mahmut Toğrul, IŞİD’in Sınır Emiri İlhami Balı ile MİT’in Ankara’da görüştüğü iddiasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faut Oktay’a sordu.

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, geçen günlerde bazı yabancı basın organlarında yer alan IŞİD’in Sınır Emiri İlhami Balı ile MİT’in Ankara’da görüştüğü iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

İddiaya göre IŞİD’in Türkiye’deki birçok katliamının faili olan İlhami Balı, 27-29 Mart 2016 tarihleri arasında Ankara Söğütözü Beş Yıldızlı Anadolu Otel’de kaldı ve kendisine MİT’in Suriye Masası’nda görevli Serhan Albayrak ve Ahmet Özçelik kod adlı kişiler refakat etti.

HDP’li Toğrul Cumhurbaşkanı Yardımcısı Faut Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, bu iddiaların doğru olup olmadığını sordu.

Bu bilgiler doğrultusunda herhangi bir araştırmanın yapılıp yapılmadığına da yanıt isteyen Toğrul, “IŞİD Terör Örgütü Üyesi Balı, MİT’in bilgisi dahilinde mi Anadolu Otelinde misafir edilmiştir? Bu otelde kalmasını sağlayan şahıslar hakkında herhangi bir idari soruşturma açılmış mıdır? Açılmışsa hangi aşamadadır? Bakanlığınızca, İŞİD terör örgütü ve MİT arasındaki bağlantı hakkında bir araştırmanız mevcut mudur?​” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Susamam" adlı şarkıda yer alan Ozbi ve Kamufle Evrensel'e konuştu

SONRAKİ HABER

Asgari ücret vergi dışı kalmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...