10 Eylül 2019 05:36
Son Güncellenme Tarihi: 10 Eylül 2019 09:38

İki kardeş serum takan hemşireye saldırdı, serbest bırakıldı

Aksaray'da baş ağrısı şikayetiyle semt polikliniğine giden Erkan K. kendisine serum takan hemşireye kardeşi Aykut K. ile birlikte saldırdı. Saldırganlar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Hemşire Mehmet Sırmalı, ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Fotoğraf: DHA

Paylaş

Aksaray'da, baş ağrısı şikayetiyle semt polikliniğine giden Erkan K. (34), kendisine serum takan hemşire Mehmet Sırmalı'ya (26) kardeşi Aykut K. (24) ile birlikte saldırdı. Yüzüne ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı yumruk darbeleriyle yaralanan Mehmet Sırmalı, hastanede tedaviye alınırken saldırganlar gözaltına alındı, ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar.

Olay, 9 Eylül 15.30 sıralarında, Fatih Mahallesi'ndeki Muzaffer Çakır Semt Polikliniğinde meydana geldi. Erkan K., kardeşi Aykut K. ile beraber baş ağrısı şikayeti nedeniyle semt polikliniğine geldi. Erkan K.'yi muayene eden doktor, serum takılmasına karar verdi. Hemşire Mehmet Sırmalı da bunun üzerine Erkan K.'ye serum taktı. Bu sırada Erkan K., iddiaya göre, Sırmalı'ya "Benden uzaklaşır mısın?" dedi. Sırmalı'nın ''Tedavinizi ben yapıyorum'' diye cevap verdiği Erkan K., yumrukla hemşireye saldırmaya başladı. Kardeşi Aykut K. de Sırmalı'ya saldırdı. Sırmalı, saldırıdan mesai arkadaşlarının müdahalesiyle kurtuldu.

POLİSE ŞİKAYETÇİ OLDU

İlk müdahalesi mesai arkadaşlarınca yapılan Mehmet Sırmalı, daha sonra ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Yüzünden ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Sırmalı saldırıyı şu sözlerle aktardı: ''Hasta, 'Benden uzaklaşır mısın?' dedi. Ben de 'Tedavinizi ben yapıyorum' dedim ardından bana saldırdılar. Saldırganlar 3 kişiydi ve beni dövdüler. Saldırganlardan polise şikayetçi oldum'' dedi.

"ÖLMEK İSTEMİYORUZ"

Şahit olduğu saldırının şokunu uzun süre üzerinden atamadığını belirten polikliniğin birim sorumlusu hemşire Dilek Ceylan ise sağlık çalışanlarının sürekli saldırıya uğradığını söyledi. Ceylan, ''Her gün aynı şeyleri yaşamaktan biz çok sıkıldık. Adam diyor ki hemşireye, 'Çabuk çekil başımızdan, bizim sorunlarımız var'. Arkadaşımız orada tedavi yapacak, nereye gitsin? Damar yolu açtığını söylemiş sonra arkadaşımıza saldırmışlar. Böyle saçmalık olamaz, artık yeter. Gerçekten yeter, biz ölmek istemiyoruz, yaralanmak istemiyoruz" diye konuştu.

3'ÜNCÜ KİŞİ ARANIYOR

Polis ekipleri, Erkan K. ve kardeşi Aykut K.'yi gözaltına alırken hemşire Mehmet Sırmalı'nın saldırgan olarak iddia ettiği 3'üncü kişi olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlattı. Saldırganlar Erkan K. ve kardeşi Aykut K. ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. (Aksaray/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Emniyetten "bedelsiz bina" açıklaması: İBB'nin bize borcu var

SONRAKİ HABER

Google'a ABD'nin 48 eyalet ve 2 bölgesinde antitröst soruşturması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...