Limanda açıklama yapan ITF ve Liman-İş: Birlikte daha güçlüyüz!

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu ve Hak-İş’e bağlı Liman İşçileri Sendikası, Ambarlı Limanı Kumport işletmesi önünde açıklama yaparak işçilere örgütlenme çağrısı yaptı.

29 Ağustos 2019 20:50
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ağustos 2019 04:54
Paylaş

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) ve Hak-İş’e bağlı Liman İşçileri Sendikası (Liman-İş), Ambarlı Limanı Kumport işletmesi önünde ortak açıklama yaptı. “Birlikte daha güçlüyüz” pankartı açıp “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Birleşen işçiler asla yenilmez” sloganları atan işçiler, limanlardaki ağır çalışma koşullarına dikkat çekerek, mesaiye giden arkadaşlarını sendikada örgütlenmeye çağırdı. 

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu Limanlar Bölüm Başkanı Enrico Tortolano’nun da destek verdiği açıklamada ilk sözü alan Liman-İş Örgütlenme Uzmanı Sinan Ceviz, limanlar başta olmak üzere her yerde örgütlenme çalışması yürüttüklerini belirtti. Kumport’ta yürüttükleri sendikal çalışma sırasında anayasal hakların çiğnendiğini belirten Ceviz şöyle devam etti:

“İşçiler tehdit ediliyor işten atılıyorlar. Bu baskılara rağmen sendikamız buradaki örgütlenme mücadelesini bırakmamıştır. Biz burada sendikalaşma mücadelesine başlarken bir şey söylemiştik, Kumport başta olmak üzere Ambarlı Limanındaki bütün firmalara sendika girecek ve çalışan arkadaşlarımızın iş güvencesi olacak. İşçiler insanca yaşayacakları ücretler alacak. Bu mücadele dünya çapında büyüdü, üst kuruluşumuz ITF ile birlikte buradaki baskılara karşı örgütlenme mücadelesini sürdürüyoruz.” 

"KÖTÜ KOŞULLARDA ÇALIŞTIĞINIZI BİLİYORUZ"

Liman işçilerinin ITF’in bir parçası olduğunu belirten ITF Limanlar Bölüm Başkanı Enrico Tortolano da “Umut ediyoruz ki Liman-İş tüm limanlarda işçilerin sesi olacak, umarım en kısa sürede burada da sözleşme imzalayacak. Bu ülkede sendikal örgütlenmenin çok zor olduğunu, kötü koşullarda risk altında çalıştığınızı biliyoruz. Ancak biz örgütlenip kazanacağız. Tüm dünyada liman işçileri kazanacak çünkü biz birlikte güçlüyüz. Şu nedenle örgütleniyoruz sabah işe gittiğimiz gibi akşam işten sağlam gelmek istiyoruz, sağlıklı koşullarda çalışmak istiyoruz. Liman işçileri teknoloji karşısında güçlerini kaybetmesin diye örgütleniyoruz, işten atılmasın diye örgütleniyoruz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

YPG'den cihatçı grupların kontrolündeki 3 bölgeye saldırı

SONRAKİ HABER

Hükümete ve Memur-Sen’e yüzde 4+4 "danışıklı dövüş" tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...