Kolombiya ve Arjantin’de ‘Amazon Ormanları’nı kurtarın’ eylemleri

Dünyanın en büyük yağmur ormanları olan Amazon Ormanları’nda iki haftadır devam eden yangınlara gerekli müdahalenin yapılmaması ve Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun politikaları, Arjantin ve Kolombiya’da yapılan eylemlerle protesto edildi.

24 Ağustos 2019 11:00
Görsellerin büyük halini görmek için üzerine dokunun
.

Paylaş

Paylaş

Brezilya’nın Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki Büyükelçiliği önünde bir araya gelen Arjantinliler, “Amazonları kurtarın”, “Bolsonaro gitmeli” gibi sloganlar atarak, “Amazonların ormansızlaştırılmasına karşıyım” yazılı pankartlar taşıdılar.

Amazon Ormanları’ndaki yangınların 16 gündür devam ettiği hatırlatılan eylemde, Bolsonaro hükümetinin sorumluluk almaktan kaçındığı belirtildi.  

Paylaş

Paylaş

Amazon Ormanları’ndaki yangınlara gereken müdahalenin yapılmaması, Kolombiya’nın başkenti Bogota’da da protesto edildi.

Paylaş

BREZİLYA’DAKİ ORMAN YANGINLARI BİR YILDA YÜZDE 83 ARTTI

Brezilya Ulusal Uzay Araştırmaları Enstitüsü (INPE), dünyanın en büyük yağmur ormanlarının bulunduğu Brezilya’da, bir yılda 72 bin orman yangını meydana geldiğini açıklamıştı.

INPE verilerine göre, ülkedeki orman yangınları son 6 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Yangın sayısında geçen yıla oranla yüzde 83 artış yaşandı. Ayrıca, bir hafta içerisinde korunan bölgeleri ve yerli halkları olumsuz etkileyen yaklaşık 10 bin orman yangını meydana geldi.

Enstitünün raporlarına öfkelenen Bolsonaro, raporların ülkenin itibarını zedelediğini ileri sürmüş ve INPE’nin Brezilya’nın değil, bazı kitle örgütlerinin hizmetinde çalıştığını iddia etmişti. Bunun üzerine INPE Başkanı Ricardo Galvao, görevine devam etmeyeceğini belirterek istifa etmişti.

Paylaş

BOLSONARO, ÇEVRE ÖRGÜTLERİNİ SUÇLUYOR

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro, ülkede meydana gelen orman yangınlarının arkasında çevre örgütlerinin olabileceği iddiasında bulunmuştu.

Bolsonaro, orman yangınlarına ilişkin, “Bana ve Brezilya hükümetine karşı, dikkat çekmek için çevreci sivil toplum kuruluşları bir suç eylemine karışmış olabilir. Teyit etmiyorum ama olabilir, bu bir ihtimal” ifadesini kullanmıştı.

Paylaş

ORMAN TAHRİBATINDA BOLSONARO ETKİSİ

Çevre örgütleri ise, Amazon Ormanları’ndaki orman tahribatının artmasında Bolsonaro hükümetinin, yasa dışı çiftçilik ve madencilikle mücadeleyi azaltmasının yanı sıra korunan alanlarda uygulanan para cezaları ile ekipmanların imha edilmesi gibi tedbirleri ihmal etmesinin rol oynadığını belirtiyor.

Bolsonaro, başkanlık seçimlerinden önce yaptığı açıklamada, Amazon Ormanları’nın korunmasının ülke ekonomisinin gelişimine engel olduğunu iddia ederek, bu alanı ticari kullanıma açma sözü vermişti. (AA)

Paylaş

Paylaş

Paylaş

Paylaş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa