01 Temmuz 2019 12:30

Hapis cezası verilen Şerif Mesutoğlu'nun babası: Gerçek failler yargılansın

Mardin Derik Kaymakamı'nın öldürülmesi olayına dair görülen davada hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası verilen Şerif Mesutoğlu'nun babası Mesut Çelik, oğluna komplo kurulduğunu ifade etti.

Şerif Mesutoğlu'nun babası Mesut Çelik | Fotoğraf: MA

Paylaş

Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün öldürülmesi davasında verilen hapis cezasını protesto eden Şerif Mesutoğlu, açlık grevine başladı. Oğluna komplo kurulduğunu söyleyen Mesutoğlu'nun babası Mesut Çelik, gerçek faillerin ortaya çıkarılmasını istedi.

Mardin‘in Derik ilçesine kayyum olarak atanan Muhammed Fatih Safitürk’ün öldürülmesi olayında tutuklanan Şerif Mesutoğlu, haksız yere çarptırıldığı hapis cezasına karşı tutuklu bulunduğu Siverek T Tipi Kapalı Cezaevinde açlık grevine başladı.

Yapılan yargılama sonucunda Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinin 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 28 yıl hapis cezası verdiği Mesutoğlu, duruşma salonunda kendisini ataşe vermiş ve olaydan hafif yanıklarla kurtarılmıştı.

Verilen hapis cezasına itirazda bulunduğu Antep Bölge Adliye Mahkemesinin 22 Ekim 2018’de cezasını onaması üzerine iki kez ölüm orucuna başlayan Mesutoğlu, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Urfa Barosunun devreye girmesi üzerine bu eylemlerini sonlandırmıştı.

 Mesutoğlu’nun mahkeme kararı ile soyismini değiştiren babası Mesut Çelik, olayın başından bu yana oğluna komplo kurulduğu görüşünde.

"KAYMAKAMI OĞLUM ÖLDÜRMEDİ"

Oğlunun 24 Haziran’dan bu yana açlık grevinde olduğunu hatırlatan Mesut Çelik, kaymakamın öldürülmesi olayını şu sözlerle anlattı: Özel kalemde görevli oğlum, kaymakama yapılan saldırıda aynı odadaydı. Bomba patladığında 3 metre uzağında masada çalışıyordu. Bombanın patlamasıyla birlikte ikisi de yaralanıyor. Kaymakamın bulunduğu bölgede üzerine duvar düştüğü için kalkamıyor. Oğlum yaralı bir şekilde kaymakamı kurtarmaya çalışırken polis amiri buna ikinci bir bomba olabileceği gerekçesiyle izin vermiyor. Daha sonra kaymakam 18 dakika geç kalan ambulansla hastaneye kaldırılıyor. Hastaneye kaldırılırken doktorlar durumunun iyi olduğunu açıklıyor. Daha sonra acil bir şekilde Gaziantep Bölge Hastanesine kaldırılıyor ve orada yaşamını yitiriyor. Eğer kaymakamı oğlum öldürdüyse, 3 metre uzağında o da ölürdü ama oğlum kaymakamı kurtarmak için elinden geleni yapıyor. Bu süreçte patlamanın olduğu oda, savcı gelmeden tertemiz bir hale getiriliyor. Tüm bunlar iddia değil, gerçektir.

"GERÇEK FAİLLER YARGILANSIN"

Yargılama süreci boyunca kaymakamın babasıyla iki kez telefonda konuştuğunu kaydeden Çelik, kaymakamın babasının kendisine, “Çocuğunun masum olduğunu biliyoruz. Gerçek suçlular açığa çıksın” dediğini belirtti.

Oğlunun yaşanan hukuksuzluğun sona ermesi ve kamuoyunun duyarlı olması için açlık grevine girdiğini söyleyen Çelik, “24 Haziran’dan bu yana da açlık grevinde olan oğlum, bu komployu kabul etmiyor. Oğlum hukuksuzluğa karşı bir direniş gösteriyor. Kamuoyu ve STK’ler buna ses vermeli. Yapılan komplo açığa çıkarılsın ve gerçek failler tutuklansın” diye konuştu. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Kıdem tazminatı için fabrikalarda mücadele komiteleri kurulmalı

SONRAKİ HABER

Madımak'ta ne kalemler yakılabildi, ne mızıkanın sesi susturulabildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...