10 Kasım 2016 08:42

Mardin Derik'te patlama: Atanan kayyım ve 4 kişi yaralandı

Mardin‘in Derik ilçesinde Kaymakamlık binasına yönelik roketatarlı saldırıda Kayyım Muhammet Fatih Safitürk'le birlikte 5 kişi yaralandı.

Paylaş

Mardin'in Derik ilçesinde Kaymakamlık binasına el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda, Derik Belediyesine kayyım olarak atanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ve 4 kişi yaralandı.

Derik Belediyesi'ne kayyım olarak atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün makam odasının yanındaki odaya çanta içinde bırakılan el yapımı patlayıcı, saat 12.15'te uzaktan kumandayla infilak ettirildi. İlk anda canlı bomba eylemi olduğu sanılan saldırıda, patlamayla birlikte ortalık savaş alanına döndü. Patlama sırasında makam odasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ile şoförlüğünü de yapan koruması Mustafa Dinç, özel kalemde görevli Mehmet Şerif Mesutoğlu, maliye memuru Beşir Ulusoy ile görevlilerden Fikret Bağı yaralandı.

Patlamanın hemen ardından Kaymakamlık binasına çok sayıda polis ekibi ve sağlık görevlileriyle ambulanslar sevk edildi. 

İlk müdahale olay yerinde yapılan yaralılar ambulanslarla Derik ve Kızıltepe'deki devlet hastanelerine kaldırıldı. Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, Kızıltepe Devlet Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından Antep'e sevk edildi.

OPERASYON BAŞLATILDI

Olaydan sonra güvenlik güçleri bölgeyi çembere alarak operasyon başlattı. Patlamadan sonra ilçe merkezinin giriş ve çıkışları kapatıldı.

Kaymakamlık binası ve çevresinde bulunan işyerlerinin güvenlik kameralarının görüntüleri toplanarak incelemeye alındı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği olayla ilgili yaptığı yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

"İlimiz Derik ilçemizde 10.11.2016 Perşembe günü Kaymakamlık binasında bulunan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’e yönelik EYP ile saldırı düzenlenmiştir. Saldırı sonucunda birisi İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk olmak üzere 3 kişi yaralanmıştır. İki hafif yaralımızın tedavisi Derik Devlet Hastanesi’nde devam etmekte olup İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk Derik Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesine sevk edilmiştir.

Milletimizin huzuruna ve ülkemizin bütünlüğüne kasteden bu menfur saldırının fail veya faillerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır."

KAYMAKAM AMELİYAT EDİLDİ

Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, Gaziantep'te tedaviye alındığı Doktor Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edildi. Kaymakam Safitürk, ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alındı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Radikal'in dijital arşivi yeniden kullanıma açıldı

SONRAKİ HABER

Trump’ın belirsiz dış politikası ve tedirgin müttefikler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...