09 Haziran 2019 03:52
Son Güncellenme Tarihi: 09 Haziran 2019 03:56

İmamoğlu-Yıldırım yayını: Uğur Dündar, moderatörlük teklifini geri çevirdi

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında planlanan ortak TV yayını için adı geçen Uğur Dündar, moderatörlük önerisini kabul edemeyeceğini duyurdu.

Fotoğraf: Murat Kaynak/AA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında yapılması planlanan ortak televizyon yayınında moderatör olması için adı geçen Uğur Dündar'ın yanıtı olumsuz oldu.

Twitter hesabından bir açıklama yapan Dündar, "Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek birtakım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum." dedi.

YILDIRIM, UĞUR DÜNDAR'I İSTEMİŞTİ

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, CHP’li rakibi Ekrem İmamoğlu ile yapması planlanan ortak yayın hakkında, "Programı kimin yöneteceği konusu benim açımdan hiç fark etmez. Kim olursa olsun ama tecrübeli olması açısından Uğur Dündar'ı tercih ederim" demişti.

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile yapılması planlanan canlı yayına ilişkin bilgi veren Yıldırım, "İki partinin yetkilileri görüşme yapıyor, detayları konuşuyorlar. Benim tercihim herhangi bir kanal yerine bir stüdyoda programın yapılması. İsteyen bütün kanalların bu programı İstanbullulara, vatandaşlara duyurması daha doğru. Yok bu kanal oldu, şu kanal olmadı gibi tartışmalardan kurtulmuş olunur. Programı kimin yöneteceği konusu benim açımdan hiç fark etmez. Kim olursa olsun ama tecrübeli olması açısından Uğur Dündar'ı tercih ederim. Ama başka birini istiyorlarsa ona da eyvallah" ifadelerini kullanmıştı.

UĞUR DÜNDAR: KABUL ETMEMEM İÇİN TEHDİT EDEN BİLE ÇIKIYOR

Uğur Dündar sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada, “Binali Bey'in dürüstlüğüme duyduğu güvene ve böyle bir sorumluluğu üstlendiğimde adaletin terazisini asla saptırmayacağıma emin olmasına çok teşekkür ederim...” derken daha sonra yazdığı mesajında ise “Dünden beri öyle şeyler yazılıyor ki! Komplolar,tuzaklar, tezgâhlar, kumpaslardan söz ediliyor. Moderatörlüğü kabul etmemem öneriliyor,hatta tehdit eden bile çıkıyor! Bunları yazıp çizenler sanırım benim Türkiye'nin en kıdemli TV'cisi olduğumu, 50 yıldır bu işi yaptığımı unutuyor!” dedi. 

"HER İKİ ADAYA VE DEMOKRASİMİZE ZARAR VEREBİLECEK HAZIRLIKLAR..."

Uğur Dündar, 8 Haziran gecesi attığı tweet'lerde ise moderatörlük önerisini kabul edemeyeceğini bildirdi.

Dündar'ın açıklamaları şöyle:

"Tarihi 31 Mart seçimleri öncesinde, Sn.B.Yıldırım ve Sn.E. İmamoğlu’nun katılacağı açık oturumun moderatörlüğü için her iki adayın da ismim üzerinde uzlaşmaları, onurla sürdürdüğüm 50 yıllık meslek hayatımın manevi madalyalarından biri olmuştur.

Halkımızın yıllardır Türkiye’nin en güvenilir ismi olarak tarafıma gösterdiği güvenin, siyasi kutuplaşmanın zirveye çıktığı bu dönemde ve böyle önemli bir konuda her iki aday tarafından paylaşıyor olması son derece anlamlı ve değerlidir. Her iki adaya da teşekkür ediyorum.

Kendime ve toplumuma karşı duyduğum sorumlulun bilinciyle, bu açık oturumda adaletin terazisini milim saptırmayacağıma ve geçmiştekilerde olduğu gibi, her iki tarafın da yayın sonrasında teşekkürleriyle karşılaşacağıma en ufak şüphem yoktur. Bunlarla birlikte...

Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum."

YILDIRIM: ÜZÜLDÜM

Binali Yıldırım, Uğur Dündar'ın bu kararı sonrası şu yorumda bulundu: "Uğur Bey’in kararına üzüldüm. 'Adaylar ve demokrasi zarar görür' diyor. Ne gibi bir zarar, anlamadım! O soracaktı, biz cevaplayacaktık. Umarım bu kararda 'birilerinin' baskısı etkili olmamıştır."

YAYININ TALİPLERİ ARTIYOR

Uğur Dündar'ın ret kararı sonrası Gazeteci Cüneyt Özdemir, sosyal medyadan açıklama yaparak "Eğer bana çağrı olursa tarihi zirveyi yönetmek isterim" dedi.

Özdemir, daha sonra takipçilerini ve zirveyi yönetmesi fikrini destekleyenleri #tarihizirveyicüneyözdemiryönetsin etiketiyle mesajlar paylaşmaya davet etti.

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın katılımıyla ortak bir TV yayını düzenlenmesi teklifi ilk olarak Habertürk Spikeri Didem Arslan Yılmaz'dan geldi. Didem Arslan Yılmaz, iki ismi Habertürk'te ağırlamak istediğini söyledi. Didem Arslan Yılmaz'ın bu açıklamaları esnasında sarf ettiği bazı ifadeler CNN Türk'ten Ahmet Hakan'ın tepkisini çekti. Günler sonra ise Binali Yıldırım'dan Uğur Dündar önerisi geldi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

8 Haziran Dünya Okyanus Günü | Okyanuslar büyük tehlike altında

SONRAKİ HABER

Sayıştay: İSPARK bünyesindeki 225 otoparktan sadece 52 tanesi ruhsatlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa