05 Haziran 2019 07:28
Son Güncellenme Tarihi: 06 Haziran 2019 08:09

Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu Başkanı emekliliğini istedi

Emekliliğini isteyen Büyükçekmece'nin İlçe Seçim Kurulu Başkanı Enes Sevgi, bu kararı seçim sürecindeki baskılar nedeniyle aldığı iddiasını yalanladı.

Fotoğraf: Alper Korkmaz/DHA

Paylaş

Büyükçekmece'nin İlçe Seçim Kurulu Başkanı Enes Sevgi’nin emekliliğini isteyerek görevi bıraktığı belirtildi. Sevgi, son aylarda yaşadığı baskılara dayanamayarak görevi bıraktığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Gelişmeyi CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından paylaştı. İstanbul seçimleri ve YSK'nin kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yarkadaş, Hakim Enes Sevgi’nin baskılar nedeniyle görevi bıraktığını, başka ilçelerde de benzer baskıların yaşandığını söyledi.

Büyükçekmece'de sandıklarda ve sayımlarda hiçbir hile olmadığının ortaya çıktığını belirten Yarkadaş, polislerin neredeyse evleri tek tek kontrol etmesine rağmen, seçimin sonucunu etkileyecek herhangi bir yolsuzluk tespit edemediğine dikkat çekti. Yarkadaş, yaşanan baskılar nedeniyle birçok ilçede kamu görevlilerinin sandıkta görev almak istemediğine vurgu yaptı.

YSK’nın İstanbul seçimini iptal kararına da değinen Yarkadaş, kurulun ortaya tek bir gerekçe koyamadığını belirterek, "YSK üyeleri İmamoğlu'na mazbatasını vermeli ve ardından da topluca istifa etmeli" dedi.

"BASKI YAPILDIĞI İDDİASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Enes Sevgi'nin avukatı tarafından yapılan açıklamada, Sevgi'ye seçimden önce ya da sonra herhangi bir kişi, kurum veya çevre tarafından baskı yapılmadığı; Sevgi'nin 43 sene boyunca ifa ettiği görevini 9 Mayıs günü hür iradesiyle sonlandırmak için Adalet Komisyon Başkanlığına dilekçe verdiği belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kapitalistten baş(ba)kan olursa halkın hali haraptır!

SONRAKİ HABER

The AKP has lost its credibility and is helpless!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...