30 Mayıs 2019 13:45

Mardin'de kayyumun borçlarının yer aldığı afişler toplatıldı, HDP itiraz etti

HDP'li Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkanları, kayyum dönemine ait borçların yer aldığı afişlerin Valilik kararıyla toplatılması ile ilgili yasal yollara başvurulduğunu duyurdu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kayyum dönemine ait borçların yer aldığı afişlerin Valilik kararıyla toplatılması konusunda yasal yollara başvurulduğunu duyurdu.
 
Mardin Büyükşehir Belediyesi, kayyum dönemine ait borçlara ilişkin verilerin yer aldığı afişlerin Mardin Valiliği’nin talimatı ile kaldırılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Eşbaşkanlar Ahmet Türk ve Figen Altındağ’ın imzasını taşıyan açıklamada şunlar kaydedildi:
 
“Değerli Mardin halkı, sizin de bildiniz gibi Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni ve Mardin Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü’nü (MARSU) çok büyük borçlarla devraldık. Mardin’in gerçek sahibi olarak bu borçları ayrıntılı olarak bilmeye hakkınız olduğunu düşünüyoruz. Bu bağlamda borçları bu hafta itibariyle billboardlarımızda asmaya başladık. Fakat Mardin Valiliği tarafından 10 Mayıs 2019 tarihinde çıkarılan bir yazı ve 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu gerekçe gösterilerek billboardlarımız kaldırıldı. 
 
Burada amacımız halkımızı belediyemizin durumu ile ilgili bilgi sahibi olmalarını sağlamaktı. Billboardlarımızda 2911 sayılı yasayla ilgili bir açıklama olmadığı açıktır. Sadece banka isimleri ve borç rakamlarıyla yapılan bilgilendirmeye yönelik afişlerimizin propaganda içerikli hiçbir yönü yoktur. Bu konuyla ilgili yasal yollara başvurumuzu yapmış bulunmaktayız.
 
Şeffaf belediyecilik şiarıyla çıktığımız bu yolda kimseyi hedef haline getirerek karalama ve anti-propaganda niyetimizin olmadığını belirterek, belediyemizin şu an yaşadığı sıkıntıların nedenlerini bilmeye hakkınız olduğuna inanıyoruz.”

Belediye kasasında 93 milyon nakit ve 63 milyon borçla devredie belediyede kayyum döneminde yapılan borç miktarı 406 milyona çıkmıştı. Son olarak kayyumun, kentte ağırlanan AKP’li milletvekilleri, yöneticiler ve bakanlar için belediye bütçesinden, “yemek bedeli” olarak toplamda 1 milyon 436 bin 345 TL özel kalem harcaması yaptığı açığa çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çağdaş Amazon kadını: Zehra Aral

SONRAKİ HABER

Petrol-İş sendikası ve TÜPRAŞ yönetimi arasında görüşme yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...