CHP, Kılıçdaroğlu'ya yönelik saldırıyı 81 ilde kınadı

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu'ya yönelik saldırı ve linç girişimini 81 ilde, saat 12.00'de eş zamanlı basın açıklamalarıyla kınadı.

22 Nisan 2019 07:20
Son Güncellenme Tarihi: 23 Nisan 2019 19:25
Paylaş

CHP, Kemal Kılıçdaroğlu'ya dün Ankara Çubuk'ta Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın cenaze töreninde düzenlenen saldırıyı ve linç girişimini 81 ilde, saat 12.00'de eş zamanlı basın açıklamalarıyla kınadı. Açıklamalarda saldırının sıradan bir protesto, sıradan bir provokasyon olmadığı ve son derece organize bir eylem olduğu vurgulandı. İktidarın ve iktidara yakın medya organlarının kullandığı kutuplaştırıcı dile dikkat çekildi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "İstifa et" çağrıları yapıldı.

İllerdeki eylem ve açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

İSTANBUL

CHP İstanbul İl Teşkilatı açıklamayı Şişhane Meydanı'nda gerçekleştirdi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katıldığı açıklamada Kaftancıoğlu, "Siyasi rant bekleyen zehirli dil ve zehirli dilin sahipleri bu hain saldırıda pay sahibidir" dedi.

Kaftancıoğlu, "Yapılan sıradan protesto değildir, sıradan bir provokasyon değildir, son derece organize bir eylemdir" dedi.

Kaftancıoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"CHP genel başkanına hain bir saldırıda bulunulmuştur. Aynı zamanda şehidimize ve ailesine karşı da yapılmış bir saygısızlıktır. Yapılan sıradan protesto değildir, sıradan bir provokasyon değildir, son derece organize bir eylemdir.

Siyasi rant bekleyen zehirli dil ve zehirli dilin sahipleri bu hain saldırıda pay sahibidir. Bu saldırının ardında cevaplanması gereken çok sayıda soru var, bunlar cevaplandırılmalı, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Meydanlarda bu ülkenin kurucu partisine kimler hakaret ve tehditlerde bulundularsa bu saldırının altyapısını hazırlayanlar onlardır.

Saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir.

Milli Savunma Bakanına sormak isteriz, o evi yakın diye bağıran hainlere dönüp de mesajınızı verdiniz demek ne demektir?Bu nasıl bir cümledir? O organize grup ne mesajı vermiştir? Herkes rahat olsun, soğukkanlılıkla oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvayı Milliye'nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi'yiz.

Bilinmelidir ki, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'Yu devletin yetkili kurumları koruyamıyorsa CHP örgütü koruyacak güçtedir. Bu saatten itibaren, İstanbul'da İstanbul örgütü halkımız ile birlikte genel başkanımızı koruyacaktır."

EKREM İMAMOĞLU: BİRİLERİNİN ÇEKMEK İSTEDİĞİ ALANA BİZ GİRMEYECEĞİZ

Canan Kaftancıoğlu'dan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu söz aldı.

İmamoğlu'nun konuşmalarından öne çıkanlar:

"O güzel devlet adamlığı duruşuyla, insanlığıyla Türkiye Cumhuriyeti tarihine geçmiş olan Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'ya tüm İstanbul'un saygılarını buradan iletiyoruz. Bu sürecin içerisinde kim varsa hukuk gereğini yapmalıdır. Herkes cezasını çekmelidir, istifa etmesi gerekenler de istifa etmelidir.

Bu yapılan Türkiye demokrasisine yapılan bir saldırıdır, Türk milletine yapılmış bir saldırıdır. Genel Başkanımızın yanındayız. Bu saldırılar kime yapılırsa yapılsın biz onun da yanında oluruz. Birilerinin yaptığı tavırların peşinden giden değil, tam da Genel Başkanımızın yaptığı sakinliğe uymalıyız. Bizler bu sürecin aklı olmalıyız. Biz vicdanlı insanlarız. Biz her şeye rağmen vatanı için her fedakarlığı yapan bir topluluğuz. Bu hareket tasarımlı ve planlanmış bir eylemdir. Sakın etrafınızdaki başka fikirli insanlara kin duymayın. 16 milyon insanımız vatanseverdir. Birilerinin çekmek istediği alana biz girmeyeceğiz. Kavga etmek isteseler de onları öyle bir yalnızlaştıracağız ki kendileriyle kavga edecekler. Biz öyle bir barış tesis etmek istiyoruz ki akılları ona bile ermeyecek." (HABER MERKEZİ)


ANKARA

Kılıçdaroğlu'ya yönelik linç girişimi, CHP Ankara il binası önünde protesto edildi. İçişleri ve Milli Savunma Bakanı hakkında istifa sloganları atılan eyleme yüzlerce kişi katıldı. Açıklamaya CHP ve HDP'li milletvekilleri, sol ve sosyalist parti yöneticileri ve başkanları, Saadet Partisi ve İYİ Parti Ankara İl başkanlarının yanı sıra emek ve meslek örgütleri de katıldı. KESK Ankara Şubeler Platformu, “Nefrete ve kine rağmen bahar geldi, barış da gelecek” pankartıyla açıklamaya katıldı.

SOYLU'YA TEPKİ

“Faşizme karşı omuz omuza" ve "Mesaj alındı, Hulusi istifa", sloganlarının atıldığı eylemde, saldırının gerçekleştiği cenaze töreninde gerekli önlemlerin alınmaması sebebiyle özellikle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yönelik tepki dikkat çekti.

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener:  Yapılan sıradan bir protesto, sıradan bir provakasyon da değildir. Ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine, iç huzuruna karşı yapılmıştır. Saldırının azmettiricileri CHP'yi hedef gösteren gazeteler, Kılıçdaroğlu'ya idam tehdidinde bulunan kanallar, CHP'yi asker cenazelerine almama talimatı verenler ve bunun alt yapısını hazırlayanlardır. Bu dili kullananların aralarında amaç birliği vardır. Bu saldırıyı gerçekleştiren zavallıların ardındaki güçlere karşı dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi korku ve terör ortamına sürükleyerek bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. Basit siyasi menfaatler için ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez.

HULUSİ AKAR'A: BU NASIL BİR CÜMLEDİR?

Saldırının ardındaki azmettiricilerin yargı önüne çıkarılması gerektiğini söyleyen Güvener, Ankara Valisi ve İçişleri Bakanını daha önce sarf ettikleri sözler nedeniyle istifaya davet etti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a "Genel Başkanımızı linç etmek isteyen, 'O evi yakın' diye bağıran hainlere dönüp de 'Mesajlarınızı verdiniz' demek nasıl bir cümle ne anlama gelmektedir?" diye sordu.

"KARDEŞLİK DİLİNDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk: "Devletin Kılıçdaroğlu'ya özür borcu var. Eğer kızgın demiri soğutma günüyse, bizi birbirimize bırakın, biz bir günde demirleri soğuturuz. Ülkenin hiçbir yerinde beka sorunu yok, ekonomik sorun var. Kimse kimseyi ötekileştirmesin. Biz kardeşlik dilinden asla vazgeçmeyeceğiz ve o demiri kızdırmayacağız.

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt: Yapılmış olan bu menfur saldırı sadece şahıslara indirgenecek basit bir meseleden ibaret değildir. Bugün toplumun her kesimi her zamankinde daha fazla birleştirici dili kullanması gerekir.

"DİMDİK AYAKTA DURACAĞIZ"

KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mevlüt Çakmak: Biz bunları Maraş'tan, Çorum'dan, Sivas'tan tanıyoruz. Biz bunları KESK'e, TTB'ye, TMMOB'ye ve kendilerinden olmayan herkese yapılan saldırılardan biliyoruz. AKP ve yanındaki yandaş parti Türkiye halkını kutuplaştırmaya ve bunun üzerinden oy devşirmeye çalışıyor. Sandık sonuçlarını dahi kabullenmeyenlere karşı dimdik ayakta duracağız. (Ankara/EVRENSEL)


İZMİR

Saldırı, İzmir’de de protesto edildi. CHP İzmir İl Başkanlığı’nın çağrısı ile Konak Kemeraltı girişinde bir araya gelen CHP İlçe Örgütleri ve yüzlerce partili burada kitlesel basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, saldırının faillerinin belli olduğu, Ankara Valisi ve İçişleri Bakanının derhal istifa etmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamaya İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purçhu, Kani Beko, Atila Sertel ve Murat Bakan'ın yanı sıra İzmir Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri de destek verdi.

Açıklamayı okuyan CHP İzmir İl başkanı Deniz Yücel, toplumu kin ve nefret tohumu ekenlerin bu saldırı da payı olduğunu söyleyerek “Biz CHP örgütleri olarak saldırılara karşı ayaktayız. Kemal Kılıçdaroğlu’ya sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu saldırının azmettiricileri derhal yargı önüne çıkmalıdır. Bu saldırının failleri bellidir. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir” dedi.

Diğer konuşmalardan öne çıkanlar ise şöyle:

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel: Bu saldırı Kemal Kılıçtaroğlu'nun şahsına değil bu saldırı cumhuriyetedir, bu saldırı bayrağımızadır, bu saldırı vatanımızadır, bu saldırı şehitlerimizedir. Bu saldırıyı affetmek mümkün değildir. Bu saldırıyı yapan güçler 'Şehit cenazelerine CHP'lileri almayın' diyen Süleyman Soylu bu saatten sonra bu ülkede İçişleri Bakanlığı yapamayacaktır. Biz bu ülkenin laikleriyiz, insanlığın, demokrasinin, kardeşliğin, cumhuriyetin, bayrağın bekçileriyiz bizi yıldıramazsınız.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: Bu topraklarda eşitliğe, adalete, özgürlüğe, barışa, kardeşliğe sahip çıkmak Genel Başkanımız Kemal Kılıçkaroğlu'na sahip çıkmak demektir. Askerler, polisler, işçiler, köyüler bizim kısaca bu topraklar bizim saraydaki sen kimsin? Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Birleşirsel iktidar oluruz, var oluruz.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan: Bu CHP'ye ilk saldırı değil. İktidarın 17 yıldır çoğalttığı öfkenin korkunun, karşıtlığın, kutuplaşmanın, ötekileştirmenin dilinin sonucudur. Yer yüzünde hiç bir ülke yok ki Türk-Kürt, Alevi-Suni, liberal-muhafazakar, sağ-sol diye ayrılsın ve ötekileşsin ve o ülke refaha ersin. Hiç bir ülke yok. Bizin savunmamız gereken birlik, beraberlik, kardeşliktir. Biz bu öfke dilene, bu kutuplaşmaya, bu ayrışmaya izin vermeyeceğiz.

İzmir Büyükşehir Beledi Başkanı Tunç Soyer: Bu memlekette kardeşlik, demokrasi, barış, emek mücadele etmeyi gerektirir ve her seferinde bedel ödetir. Biz bedel ödemekten korkmuyoruz, sonuna kadar razıyız. Çünkü biliyoruz ki önümüz aydınlık ve oraya hep beraber el ele, kol kola yürüyeceğiz. (İzmir/EVRENSEL)


BURSA

Saldırı Bursa’da da protesto edildi. Kent Meydanı’ndaki basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır ile İYİ Parti ilçe başkanları, İl Yönetim Kurulu üyeleri, CHP’li ilçe başkanları, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan ve Bursa Demokrasi Güçleri katıldı.

CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş şunları söyledi: Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı, daha önce sarf etmiş olduğu sözler de dikkate alınarak derhal istifa etmelidir. Bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler. Herkes müsterih olsun. Bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla, oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. (Bursa/EVRENSEL)


ADANA

Adana'da CHP ve demokrasi güçleri, Kılıçdaroğlu’ya yönelik saldırıyı protesto etti. Seyhan Belediyesi Barış Anıtı önünde bir araya gelen vatandaşlar Süleyman Soylu ve Hulusi Akar'a tepki gösterdi.

Basın açıklamasına Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Adana Baro Başkanı Veli Küçük ile çeşitli oda temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi şunları söyledi: Bizler seçim sırasında asla ayrıştırıcı dil kullanmadık. Hep milleti birleştiren, herkesi eş eşit gören, insanları kamplaştırmayan, barış ve kardeş dili kullandık. Bu ülkenin yaşayan her vatandaşı birinci sınıf yurttaştır ve hepsine eşit mesafede olmaya devam edeceğiz; ama bu ülkede huzurdan, barıştan rahatsız olanlar bu dili tercih etmiyorlar. Israrla ve inatla biz bu dili de bu tavrı da sürdüreceğiz.

"DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE BİR ARAYA GELME VAKTİDİR"

TMMOB İKK Adana Sekreteri Erol Salman: Vakit; provokasyonlara, linç girişimlerine karşı uyanık olma, demokrasi mücadelesinde bir araya gelme vaktidir. Demokrasi, barış ve toplumsal adalet talep eden ses güçlendikçe, daha huzurlu bir ülkede yaşayacağımız bir gerçektir. Kolluk kuvvetleri, evlatları için sokağa çıkan yaşlı annelere dahi en ağır şekilde muamelede bulunurken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise bu güruha yönelik konuşmasında "Tepkinizi gösterdiniz, mesajınızı verdiniz" diyerek adeta sırtlarını sıvazlamıştır. (Adana/EVRENSEL)


KOCAELİ

Saldırıya Kocaeli’den de tepki geldi. CHP Kocaeli Örgütü, 81 il örgütüyle eş zamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı'nda düzenlenen açıklamaya CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, eski milletvekilleri Hurşit Güneş, Mehmet Hilal Kaplan’ın yanı sıra İYİ Parti, HDP, Emek Partisi, ÖDP, Halkevleri, KESK, TMMOB, Alevi Kültür Dernekleri, Dersimliler Derneği gibi çok sayıda kurumum temsilcisi de katıldı. Açıklamada sık sık "Soylu istifa" sloganları atıldı.

"SALDIRININ AZMETTİRİCİLERİ BELLİDİR"

CHP İl Başkanvekili Korkut Öz şunları söyledi: Bu saldırının azmettiricileri bellidir. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır. Ankara Valisi ve İçişleri Bakanı, daha önce sarf etmiş olduğu sözler de dikkate alınarak derhal istifa etmelidir. 

GEBZE’DE KILIÇDAROĞLU’YA SALDIRI PROTESTOSU SIRASINDA PROVOKASYON GİRİŞİMİ

CHP Gebze İlçe Örgütü de Kemal Kılıçdaroğlu'ya yönelik saldırıyı protesto için kent meydanında açıklama yaptı. Açıklama sırasında provokasyon girişimi yaşandı.

Saldırının Sivas Katliamını anımsattığını ifade eden CHP İlçe Başkanı Musa Yılmaz, "Yapılmak istenen Madımak gibi yeni bir acıyı mı yaşatmak?” diye sordu. İçişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanının istifa etmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, “Bu saldırı demokrasiye karşı yapılan saldırıdır. Bugün demokrasiye sahip çıkma günüdür” dedi.

KOCAELİ’DE KESK VE DERSİMLİLER DERNEĞİ SALDIRIYI KINADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ya yönelik linç girişimi ve fiziki saldırıya Kocaeli’de KESK Şubeler Platformu ve Dersimliler Derneği de tepki gösterdi.

İzmit İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı'nda yapılan ard arda açıklamalarda saldırı protesto edildi. "Nefretiniz, öfkeniz, korkunuz topluma hakim olmayacak; baharı getirdik, barış da gelecek" yazılı pankart açan KESK Şubeler Platformu üyeleri adına basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Gökhan Bektaş okudu.

'İÇİŞLERİ BAKANI VE VALİ GÖREVDEN ALINMALI'

İçişleri Bakanı ve Ankara Valisini istifaya çağıran Bektaş, “Karanlık girişimler ve kirli hesapların sonuçlarını acı bedeller ödeyerek yaşayanlar olarak; iktidarı antidemokratik politikalardan ve heveslerden vazgeçmeye çağırıyoruz. Bunun ilk adımı olarak İçişleri Bakanı ve Ankara Valisinin istifası sağlanmalı ya da görevden alınmalıdır. Demokrasinin asgari kuralları da bunu gerektirir” dedi. Bektaş'ın son sözü “KESK olarak; CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ve yanındakilere geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, saldırıyı kınıyor, sorumluların ve azmettiricilerinin yakalanarak yargı önünde hesap vermelerini istiyoruz” oldu.

Kocaeli Dersimliler Derneği ise “Bahar geldi toplumsal barış da gelecek. Kılıçdaroğlu yalnız değildir” pankartının ardında basın açıklamasını gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan Kocaeli Dersimliler Derneği Şube Başkanı Ruhi Çelik, “Hemşehrimiz Kılıçdaroğlu'ya yapılan saldırıyı kabul etmiyor, sorumluların derhal cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)


ELAZIĞ

CHP  Elazığ il Örgütü, Elazığ Öğretmenler Evi önünde düzenlediği basın açıklamasıyla saldırıyı kınadı. İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve KESK'in de desteklediği açıklamada "Sivas’ı, Maraş’ı, Çorum’u unutmadık. Hepsi bu nefret söylemlerinin sonucudur" denildi.

CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan şunları söyledi: Bu saldırı ülke demokrasisine, birlik ve beraberliğimize ve huzura karşı yapılmış bir saldırıdır. Saldırıların azmettiricileri bellidir.

KESK Şubeler Platformu adına konuşan Kenan Korkmaz: Dün Ankara’nın göbeğinde ana muhalefet partisinin Genel Başkanına bir yumruk atıldı. Biz bu yumruğun bir sonuç olduğunu düşünüyoruz. Seçim öncesi ve seçim sonrası kullanılan muhalefet partilerinden tutun iktidar partisine kadar kullanılan nefret dilinin bir sonucudur. Kendisine oy verenleri vatansever vermeyenleri vatan haini ilan ederlerse çıkacak sonuç bu ve daha vahimidir. Biz Sivas’ı, Maraş’ı, Çorum’u unutmadık. Hepsi bu nefret söylemlerinin sonucudur. Siyasileri bu ülkenin işçileri ve emekçileri olarak bir kez daha uyarıyoruz. Biz de bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. (Elazığ/EVRENSEL)


DERSİM

CHP Dersim İl Örgütü, Kılıçdaroğlu'ya yönelik saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yeraltı Çarşısı üzerinde yapılan açıklamaya çok sayıda yurttaşın yanı sıra CHP İlçe Belediye Başkanları, Dersim Baro Başkanı Kenan Çetin, siyasi partiler ve EMEP ile HDP il yöneticileri de destek verdi. Yurttaşlar sık sık "Faşizme ölüm, halka hürriyet", "Soylu istifa" ve "AKP şaşırma, sabrımızı taşırma" sloganları attı.

İl Başkanı İrfan Bozkurt şunları söyledi: Saldırı, son derece organize bir eylemdir. Saldırının azmettiricisi bellidir. Bulanık suda balık avlamaya çalışanların son derece farkındayız. Buna fırsat vermeyeceğiz. Gün kızgın demiri soğutma günüyse herkes buna göre davranmalıdır. Şahsi menfaatler uğruna ülkemizin tüm demokratik birikimi, birlik ve bütünlüğü feda edilemez. Bu saldırının ardından arkasındaki güçler ve azmettiriciler derhal ortaya çıkarılmalıdır.

Dersim Belediyesi Başkan Vekili Candan Badem: Faşist saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırganları Sivas'tan, Maraş'tan Çorum'dan tanıyoruz. Faşizme karşı hep birlikte mücadele edeceğiz.

Açıklamaların ardından kitle 5 dakikalık oturma eylemi yaptı. (Dersim/ EVRENSEL)


NE OLMUŞTU?

Hakkari’deki PKK saldırısında hayatını kaybeden Sözleşmeli Er Yener Kırıkçı’nın Ankara Çubuk’taki cenaze törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tekmeli ve yumruklu saldırıya uğramıştı. Kılıçdaroğlu mahalledeki bir eve götürülüren saldırganlar, evin önünde toplanarak "PKK dışarı" sloganlarıyla taş atarak Kılıçdaroğlu'nun aracının camlarını kırmıştı. Saldırganlar uzun süre dağıtılmazken Kılıçdaroğlu ancak bir saat sonra zırhlı araçla evden çıkarılmıştı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın evin önünde toplanan kalabalığa "Değerli arkadaşlarım şu ana kadar mesajlarını verdiniz, tepkilerinizi gösterdiniz" demesi tepki toplamıştı. Ankara Valiliği de olayı "protesto" olarak nitelemişti. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında CHP liderinde yumruk atan AKP üyesi Osman Sarıgün gözaltına alınmıştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Sarıgün'ün, partiden ihraç talebiyle İl Disiplin Kuruluna sevk edildiğini bildirmişti. CHP Genel Merkezi önünde açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir milim geri adım atmayacağım" derken linç girişiminin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Müsteşarımız üzerinden 'CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokolde kabul etmeyin' talimatı gönderdim" sözleri sosyal medyada yeniden gündem olmuştu.  (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İmamoğlu, başkanlığını kabul etmeyen İBB çalışanlarına istifayı önerdi

SONRAKİ HABER

Ankara Valiliği: Sopa iddiasıyla ilgili bir bilgiye ulaşamadık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...