TÜPRAŞ’ta bir günlük uyarı eylemi

TÜPRAŞ patronunun toplu sözleşme görüşmelerini tıkamasına tepki gösteren Petrol-İş üyesi işçiler İzmir Aliağa’da bir günlük uyarı eylemi yapıyor.

15 Nisan 2019 07:25
Paylaş

TÜPRAŞ yönetiminin 2019-2020 dönemini kapsayacak olan toplu iş sözleşme görüşmelerini tıkaması üzerine Petrol-İş üyesi işçiler bir günlük uyarı eylemi yapıyor.

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisi önünde toplanan işçilere seslenen Petrol-İş Şube Başkanı Ahmet Oktay, “Elde ettikleri kârdan payımızı istemek suç mu? Ya bizim bu taleplerimize karşılık verecekler ya da bugüne kadar yapılmayanları hep beraber hayata geçiririz. Onların talepte bulunduğu maddeler, 23. madde normal çalışma, 24. madde fazla çalışma, 25. madde hafta tatili, 58. madde özel mazeret izinleri... Bu maddeleri müzakere etmeden masaya geleceklerse buyursunlar gelsinler. Yine aynı tavırla gelirlerse ne yapılacaksa yaparız. Bu yolda hep beraber yürümeye ant içtik” dedi.

4 bin 300 TÜPRAŞ işçisini ilgilendiren toplu sözleşme süreci, işverenin sözleşme süresini 3 yıllık yapmak istemesi, vardiya sistemini değiştirmek istemesi ve ücret artış talebini fazla bulması yüzünden tıkandı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Tarım ürünleri üretim maliyeti yüzde 27,33 arttı

SONRAKİ HABER

Özgür Gündem’le dayanışma davası ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...