25 Mart 2019 08:08
Son Güncellenme Tarihi: 25 Mart 2019 15:47

Mardin'de bir tutuklu, "Tecridi protesto için" yaşamına son verdi

Mardin'de Medya Çınar isimli tutuklunun Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto için yaşamına son verdiği açıklandı.

Fotoğraf: Flickr

Paylaş

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Medya Çınar isimli tutuklunun Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit uygulamalarını protesto etmek için yaşamına son verdiği belirtildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre HDP Mardin Milletvekili ve Meclis Grup Başkanvekili Mithat Sancar, Mardin Valiliği ile yaptığı görüşmede olayı doğruladı.Tutuklunun cenazesi Mardin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Medya Çınar'ın cenazesi Mardin Devlet Hastanesi Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak, Kızıltepe ilçesine götürülecek. Yakınları morg önünde bekleyen Çınar'ın cenazesi halen teslim edilmezken, HDP Milletvekilleri Tuma Çelik, Pero Dündar ve Ebru Günay da beraberlerindeki heyet ile morg önünde bekliyor. 

POLİS BEKLEYENLERE SALDIRDI

Polisler, ailenin cenazeye kimsenin katılmasını istemediğini iddia ederek, kalabalık dağılmadan cenazeyi teslim etmeyeceklerini söyledi. Kalabalığın zorla dağıtmaya çalışılması üzerine bir grup "Şehîd namirin" sloganı atmaya başladı. Bunun üzerine polis aralarında milletvekillerinin de olduğu gruba saldırdı. 3 kişi darbedilerek gözaltına alınırken, polisler ile milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. 

Bunun üzerine cenazenin kalabalık dağılmayana kadar verilmeyeceği belirtildi.

NUSAYBİN DAVASI TUTUKLUSUYDU

Nusaybin Davası tutuklusu olan ve Van Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nden duruşması için Mardin'e getirilen Çınar'ın sabah saatlerinde yaşamına son verdiği öğrenildi. 31 Mayıs 2016’da 42 kişiyle birlikte tutuklanan Çınar, Nusaybin Davasının duruşmalarında işkenceye maruz kaldığını dile getirmişti. Çınar, sonraki duruşmalarda ise Öcalan üzerindeki tecrit uygulamalarını protesto ettiğini belirterek, SEGBİS'i reddetmiş, savunma yapmamıştı.

CEZAEVLERİNDEKİ 4., TOPLAMDA 5. ÖLÜM

Daha önce Zülküf Gezen 17 Mart'ta Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevinde, Ayten Beçet 23 Mart'ta Gebze Kadın Kapalı Cezaevinde, Zehra Sağlam 24 Mart’ta Oltu T Tipi Kapalı Cezaevinde  tecridi protesto etmek için yaşamlarına son verdi.

Almanya’nın Krefeld kentinde ise 20 Şubat tarihinde mahkeme önünde kendini yakan Uğur Şakar, tedavi gördüğü hastanede 22 Mart’ta yaşamını yitirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Vinç operatörü Ali Ekber Dinçer ölüme gönderilmiş

SONRAKİ HABER

Elektrik 15 yılda yüzde 240 zamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...