20 Şubat 2019 20:47

Çanakkale depremi nedeniyle İstanbul'da çatlak oluşan bina boşaltıldı

Çanakkale Ayvacık'ta meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İstanbul Gaziosmanpaşa'da çatlaklar oluşan bina boşaltıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Gaziosmanpaşa'da, merkez üssü Çanakkale Ayvacık olan ve İstanbul'da hissedilen 5,4 büyüklüğündeki depremin ardından 4 katlı bir binada çatlaklar oluştu. Binadakiler polis ve belediye ekiplerince tahliye edildi.

Bina çevresi güvenlik şeridiyle kapatıldı. Tahliye edilen bina sakinlerinden bazıları komşularına bazıları ise akrabalarına gitti. 

Tahliye edilen binanın bitişiğinde oturan bir görgü tanığı "İki yıl önce burada bir metro çalışması yapılırken iki bina yıkılmıştı. Bu akşam da bir zelzele oldu. Bu binada çatlamalar olduğu için polis içerdekileri çıkardı. Sonra eşyalarını aldırdı. Binada bir çatlak açıldı. Bu akşam tedbir amaçlı binayı boşaltıyorlar. Biz de yan binasında oturduğumuz için katımız bahçe katı ne oluyor diye bir baktık. Yan bina içten çatlamış. Bodrum katında çatlaklar oluştu. Ondan dolayı tedbir aldılar. Başka da bir şey söylemediler şu an biz bekliyoruz" dedi. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Hakim ve savcı sınavında 70 puan barajı yeniden yasalaştı

SONRAKİ HABER

Konya'da 6 gün içinde 3 yeni obruk oluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa